Studium söker lärare till komvux som särskild utbildning.

Studium söker lärare till komvux som särskild utbildning.

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
När vi frågar vår personal vad som utmärker Studium framhävs den speciella Studium-stämningen. Här råder glödande mångfald, kollegial värme och ett stort engagemang. Vi brinner för undervisning och bedriver den i en anrik gammal skolbyggnad centralt belägen i Majorna. Förutom en fantastisk studiehall berikas kvaliteten på undervisningen av en bred kompetens i huset, fullt med resurser för både elev och personal. Som lärare jobbar du under ansvarsfull frihet i engagerade arbetslag med möjligheter till överskridande samarbeten och utveckling, som en del av någonting större och viktigt. Utifrån elevfokus som en grundbult finns möjlighet till balans mellan planeringsarbete och undervisning med stöd och förtroende från en kompetent och supportande ledning. På Lärvux är vi ett trevligt gäng med mycket drivkraft. Vi är stolta över att vara ensamma i Göteborg Stad med att bedriva komvux som särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå (tidigare särvux). Tillsammans med hjälpsamma kollegor med olika bakgrund har vi bred kompetens och fin dynamik i arbetslaget som består utav c:a 12 lärare, elev-/lärarassistent, kurator, studie- och yrkesvägledare, utbildningsledare och rektor. Här får du stort eget ansvar med möjlighet att styra en del av din arbetsdag tack vare flextid. Vi tror på vår personal och har infört en extra förmånlig friskvårdssatsning med möjlighet till både gratis träning och massage utöver friskvårdsbidraget. Är du beredd att ge av ditt driv och engagemang tillsammans med oss? Vi söker nu två nya lärare inför våren 2021. Vi söker dig som är behörig i eller har erfarenhet av ett eller flera av följande ämnen/kurser; hem- och konsumentkunskap, språk och kommunikation, teater, digital kompetens, sällskapsdjur och natur och miljö. Så här ser tjänsten ut: * Planering och anpassad undervisning efter varje elevs behov, baserad på kurs- & ämnesplaner för komvux som särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå. Undervisningen sker i mindre grupper, oftast 3-6 elever. * Du kommer att undervisa elever i ett antal olika kurser utifrån din kompetens och elevernas val. Exakt innehåll i tjänst påverkas av sökläget vilket vi vet först i november. * Utöver undervisning kommer du även arbeta med uppföljning, arbetslagsarbete, internt & externt samarbete, dokumentation av olika slag samt pedagogiskt utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar gärna förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Med en förmåga att förklara problem och informera olika mottagare ur olika perspektiv uppmuntrar du till dialog, delaktighet och engagemang. Du är öppen, lättsam och socialt aktiv i din yrkesroll och skapar goda relationer. Att bygga nätverk med personer som är viktiga för din yrkesroll, både internt och externt, gör du med lätthet då du trivs i mötet med andra. Detta krävs av dig för denna tjänst * Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i ett eller flera av de aktuella ämnena på grundläggande och/eller gymnasial nivå. * Behörig att undervisa inom komvux som särskild utbildning, dvs du har även en speciallärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning, eller kan tänka dig att läsa in utbildningen framöver. * Vi vill att du har erfarenhet av att undervisa i en eller flera av de aktuella kurserna; hem- och konsumentkunskap, språk och kommunikation, teater, digital kompetens, sällskapsdjur och natur och miljö. Vi vill att du tidigare arbetat med utbildning för vuxna som har inlärningssvårigheter på grund av utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Det är meriterande att dessutom ha god kännedom om de lagar och system som påverkar våra elevers vardag och de styrdokument som reglerar vuxenutbildningen. Vi ser gärna att du har kunskap om AKK alternativ om kompletterande kommunikation och kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel för att stötta elever med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Du är bekväm i användandet av lämpliga digitala verktyg, t.ex. GSFE. Vi är måna om att hitta rätt person och ser helst att du ha lärarlegitimation och är behörig att undervisa inom komvux som särskild utbildning, även om du inte uppfyller dessa krav är du välkommen med din ansökan. Välkommen till en lyhörd organisation full av kunskap! Studium är en del av Göteborgs Stad och utförare av Kommunal vuxenutbildning, inkl. svenska för invandrare och olika yrkesutbildningar. Vi finns på tre adresser runt om i staden och bredden inom vår verksamhet gör att vi har stora möjligheter till kompetensutveckling, stöd & samarbete. Läs mer om oss på Studium och den utbildning vi bedriver på studiumgbg.se

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Alestig
Telefon 031-367 32 07
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.