Stödpedagog till nystartat BMSS i Västra Göteborg

Stödpedagog till nystartat BMSS i Västra Göteborg

Om arbetsplatsen
Vill du jobba i en stadsdel där dina idéer formar framtidens välfärd? Västra Göteborg satsar stort på ett ledarskap där varje medarbetares kompetens ska tas tillvara. Tillsammans utvecklar vi kommunens service mot målet att göra Göteborg till en jämlik stad där alla kan leva ett gott liv. För att lyckas samverkar vi med många, som näringslivet och samhället i övrigt. Stadsdelen ligger i Göteborgs sydvästra del och ger service inom kultur och fritid, individ och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har runt 2000 anställda.

Arbetsuppgifter
Vi har precis öppnat ett nytt BMSS i Västra Göteborg och förhoppningsvis är du vår nya kollega som vill följa med oss på denna spännande resa! Lokattsbacken 78 består av 7 lägenheter som under sommaren har tillsatts av våra nya hyresgäster. Målgruppen är unga vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi söker nu en stödpedagog till vår verksamhet. Som stödpedagog arbetar du i nära samverkan med enhetschefen och är en del av arbetsgruppen. Du som stödpedagog gör det möjligt för personer med funktionsvariation att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. Du främjar för en ökad självständighet, motiverar till sysselsättning, fritidsaktiviteter, ett socialt och fysiskt aktivt liv. De som arbetar hos oss har ett starkt brukarfokus och är positiva till förändring och utveckling i deras arbete. Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt hyresgästerna och du ska motivera och stimulera utifrån deras individuella styrkor, förmågor och intressen. Som stödpedagog har du även ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra och ta fram rutiner samt att säkerställa att dokumentation görs i enlighet med vad som är beslutat. Du handleder vidare dina kollegor i det dagliga arbetet. Vi på Lokattsbacken står för ett respektfullt och öppet arbetsklimat där du är en bidragande del till att bibehålla och utveckla detta. Vi ställer högra krav på att du ser samarbete som en självklarhet då vi når våra mål tillsammans. Vi kan erbjuda dig en ledare som är både närvarande och engagerad och som ser vinningen av att göra denna resa tillsammans med er!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionshinderområdet, exempelvis aktiveringspedagog, pedagogisk vägledare, socionom eller annan relevant utbildning inom funktionshinderområdet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av arbete inom autismspektrumområdet och OCD. Har du dessutom kunskaper inom AKK: alternativ och kompletterande kommunikation samt LAB: lågaffektivt bemötande är det starkt meriterande. Uppdraget som stödpedagog kräver att du kan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsvariationer. Det är viktigt att du är lyhörd för de signaler du får och att du försöker uppmuntra hyresgästen att uttrycka sin egen vilja. Eftersom en viktig arbetsuppgift är att arbeta för att hyresgästen själv ska vara delaktig i planeringen av stödet, samt i samhällslivet i övrigt kräver detta en god pedagogisk förmåga. Du ser samarbete som en förutsättning för att klara av ditt uppdrag. Du har även förmågan att hantera svåra situationer som kan uppstå. Tycker du tjänsten låter intressant och känner igen dig i beskrivningen? Tveka inte att söka idag. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden. Vid frågor om tjänsten kontakta enhetschef Maria Magnusson, 031-366 10 04. Vi ser fram emot din ansökan, varmt välkommen till oss i Västra Göteborg!

Övrigt
Intervjuer kommer äga rum den 1/10 och 2/10. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Maria Magnusson
Telefon 031-366 10 04
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.