Stödpedagog Psykiatri

Stödpedagog Psykiatri

Om arbetsplatsen
Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu tre stödpedagoger, två tillsvidare och ett vikariat inom enheten Psykiatri 1. Enhetens tre bostäder, Bankogatan, Norra Dragspelsgatan och Trumgatan är bostäder med särskild service. Hyresgästerna är vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning och de har behov av insatser dygnet runt. Tjänsterna är grundplacerade på en enhet med fast schema men som medarbetare tjänstgör du på alla tre arbetsplatserna vid behov. Enheten har totalt ca 30 medarbetare som arbetar som stödpedagoger, stödassistenter och metodhandledare, samt en enhetschef. Som stödpedagog arbetar du brukarnära och arbetsinnehållet är varierande. Arbetet utgår från ett individuellt och pedagogiskt förhållningssätt som säkerställer individens behov av stöd och utveckling, men också att vidmakthålla deras förmåga i vardagen. Stödet som utförs innefattar allt från omvårdnad till hjälp med alla sysslor som utförs i ett hem. Stödet innebär också att följa med till fritidsaktiviteter och att ha kontakt med alla intressenter i hyresgästens nätverk. Delegerade arbetsuppgifter enligt Hälso- och Sjukvårdslagen utförs av alla medarbetare. Grunden för alla insatser är individuellt upprättade planer som utformats i största möjliga samråd med den det berör. Du som stödpedagog förväntas ta ansvar för upprättandet av genomförandeplaner samt dags-, månads- och årssammanfattningar av dokumentationen. Målet är att varje enskild boende ska få ett vardagsliv med så hög grad av självbestämmande som möjligt. Struktur runt insatserna är viktigt i verksamheten och det gemensamma förhållningssättet betydelsefullt. Vi erbjuder en stimulerande och ansvarfull roll med stor möjlighet att påverka och utforma arbetet tillsammans med dina kollegor och enhetschef. Vi har ett väl fungerande samarbete inom enheten och med andra enheter i stadsdelen och du kommer till en arbetsplats med god stämning bland kollegorna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap så som socialpedagog, socionom alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i ESL (Ett Självständigt Liv) och Vård och Stödsamordning samt dokumentationssystemet Treserva. Det är önskvärt att du har erfarenhet av psykiatrin och/eller funktionshinderområdet. Det är viktigt att du har god datorvana och är bekväm i att arbeta med olika IT-stöd samt har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift då du som stödpedagog förväntas ta ansvar för dags-, månads- och årssammanfattningar av dokumentationen samt upprättandet av genomförandeplaner. Du har förmåga till samverkan samt att skapa goda relationer och har ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet, stort tålamod och klarar situationsanpassat arbete. Det är meriterande om du har körkort.

Övrigt
Vi kommer att ha löpande intervjuer under ansökningstiden. I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Lars Jansson
Telefon 031-366 01 93
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 okt 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.