Stödassistenter till Morängatan och Lindebo, Örgryte-Härlanda

Stödassistenter till Morängatan och Lindebo, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu två stödassistenter som vill arbeta inom bostad med särskild service på gruppbostäderna Morängatan och Lindebo. Tjänsten på Morängatan är tidsbegränsad fram till 2021-06-30 och tjänsten på Lindebo är tillsvidare. På våra boenden bor vuxna personer med funktionsvariationer som behöver pedagogiskt stöd och personlig omsorg. Som vägledning i ditt arbete finns det andra stödassistenter, stödpedagoger samt övergripande stödpedagoger på enheten. Dina arbetsuppgifter är varierande och innebär att vara ett stöd till de boende i vardagliga sysslor och aktiviteter, exempelvis personlig omvårdnad, matlagning, städning, fritidsaktiviteter och kontakt med myndigheter. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i rollen som stödassistent innefattar social dokumentation samt att arbeta efter genomförandeplaner i syfte att främja de boendes förmågor. Vidare ingår läkemedelshantering efter delegering och administrativa uppgifter. Vi använder Time Care Planering för verksamhetsanpassade och påverkningsbara scheman. Du jobbar schemalagd arbetstid fördelad på dag, kväll och helg samt i vissa fall jourtjänstgöring.

Kvalifikationer
Du som söker har en för området lämplig utbildning på gymnasienivå, exempelvis vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Har du en KY- eller YH-utbildning inom området är detta meriterande. Erfarenhet inom AKK (Alternativ Kommunikation) samt lågaffektivt bemötande är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du i rollen som stödassistent har erfarenhet av arbete inom funktionsstöd. Körkort är meriterande. Som stödassistent kommer du att ingå i ett team med andra stödassistenter och en stödpedagog. Verksamheten ställer därmed höga krav på att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta tillsammans med andra med det gemensamma uppdraget i fokus. Vi ser att du som söker är lyhörd och har brukarens bästa för ögonen. Då ditt arbete till stor del utförs i brukarens hem är det viktigt att du visar respekt, hänsyn och omtanke. Du har ett bra bemötande i alla situationer och är duktig på att skapa och upprätthålla sociala kontakter med såväl våra brukare, kollegor och anhöriga. Då tjänsten innefattar ensamarbete är det viktigt att du tar ansvar för insatser och resurser samtidigt som du på ett självständigt sätt ser till att uppsatta mål nås. Eftersom vår verksamhet präglas av ett starkt kvalitetstänk är det positivt om du har förmåga att se förbättringsmöjligheter och en vilja att utveckla vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten på Morängatan tillsätts under förutsättning att de inte behöver tas i anspråk av personer med företrädesrätt. I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Anna Nilsson
Telefon 031-365 64 48
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.