Stödassistenter till Krabbeliderna

Stödassistenter till Krabbeliderna

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Då två av våra kollegor har bytt arbete till vår dagliga verksamhet söker vi nu två nya engagerade kollegor till vår arbetsgrupp! Söker du ett meningsfullt jobb där du får vara delaktig i ett utvecklingsarbete? Söker du omväxling, utmaningar och trevliga kollegor? Då ska du söka till Krabbeliderna där du får vara med och göra skillnad i arbetet för personer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt utmanande beteende. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten och skapa en meningsfull vardag för dem vi är till för. Som stödassistent kommer du att arbeta på Krabbeliderna där det bor 6 hyresgäster. Som stödassistent arbetar du utifrån genomförandeplaner, arbetspassbeskrivningar, arbetsrutiner, handlingsplaner etc. Du är ett stöd i att nå måluppfyllelse och skapa meningsfullhet i vardagen. Arbetsuppgifterna är att ge stöd till hyresgästen i och utanför hemmet utifrån var och ens behov och önskemål. Du har kontinuerlig vägledning av stödpedagog.

Kvalifikationer
Du skall ha en för verksamheten lämplig utbildning, med inriktning autism, såsom habiliteringsutbildning på gymnasienivå, stödassistent eller omvårdnadsutbildning (undersköterska). Då det förekommer utmanande beteende är det viktigt att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och kunskap om lågaffektivt bemötande. Du har arbetat med tydliggörande pedagogik och AKK. Du som blir anställd på Krabbeliderna kommer att få utbildning i AKK och Studio 3. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med personer med autism, grava till måttliga intellektuella funktionsnedsättningar och utmanande beteende. Vi söker dig som har en positiv människosyn, är ansvarsfull, mogen och trygg och har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt. Det är viktigt att du har vana av att arbeta med olika it-stöd då all social dokumentation sker på dator.

Övrigt
Rekrytering sker fortlöpande under annonseringstiden, vänta inte med din ansökan. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Nicole Juhlin
Telefon 031-366 74 94
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.