Stödassistenter till Hundraårsgatan 32

Stödassistenter till Hundraårsgatan 32

Om arbetsplatsen
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?


Arbetsuppgifter
I februari 2021 öppnar vi ett nytt boende med särskild service på Hundraårsgatan 32 i östra Göteborg. Vårt boende har 11 lägenheter och vår målgrupp är personer med förvärvade hjärnskador och begynnande demens. Arbetsgruppen kommer bestå av 12 medarbetare varav en stödpedagog. Vi söker nu fler stödassistenter som vill vara med och starta upp vårt nya boende och sätta guldkant på våra brukares vardag.

Hundraårsgatans gruppbostad ligger lättillgänglig precis bakom Kortedala torg, med närhet till spårvagnshållplatsen. På torget finns det mesta, såsom en stor matvaruaffär, bibliotek, café, tandläkare, vårdcentral och apotek. Det finns även en besöksparkering precis vid huset.

Som stödassistent arbetar du med att ge brukarna en god livskvalité. Detta innebär att du på ett positivt sätt uppmuntrar, stimulerar och engagerar varje person till ökad självständighet. I ditt arbete som stödassistent ingår att ge stöd i vardagen med praktiska uppgifter såsom personlig hygien, tvätt, städning och matlagning samt att möjliggöra deltagande i kultur- och fritidsaktiviteter. Arbetet innebär att du har nära kontakt och samarbete med god man, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, anhöriga och annan personal på boendet samt personal från daglig verksamhet. Vårt fokus ligger på brukarens välbefinnande och självbestämmande utifrån genomförandeplanen. Vi arbetar dagligen med dokumentation och avvikelsehantering i systemet Treserva. Vi söker dig som vill arbeta heltid där arbetstiderna innefattar arbete dag, kväll och varannan helg.

Vi söker även medarbetare för nattarbete som kommer arbeta deltid motsvarande 67%. Arbetstiderna för nattpassen är 21.15-07.15. När du arbetar natt är du ensam personal på ditt boende, men samarbetar med personal på boendet Hundraårsgatan 34 bredvid. Som nattpersonal arbetar du med omvårdnad, stöd och dokumentation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har stödassistentutbildning eller är utbildad inom vård och omsorg. Du ska ha tidigare erfarenhet av målgruppen förvärvad hjärnskada. Du behöver ha kompetens inom förflyttningsteknik och basala hygienrutiner. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och motiverande samtal och söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med dessa metoder.

Du som söker heltidstjänst ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta med dokumentation, upprätta och uppdatera genomförandeplan samt erfarenhet av att vara kontaktperson. Du som söker för nattjänst ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta vaken natt på boende och allra helst ensamarbete.

Vi söker personer som vill arbeta med hjärtat och alltid ser till våra brukares bästa. Vi tror att du är flexibel och gillar att vara i en händelserik miljö då vi kontinuerligt kommer arbeta för att förbättra och utveckla den nya verksamheten. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i Treserva. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, är en förutsättning i ditt arbete som stödassistent.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med start första februari. Anställningen inleds med två veckors introduktion med den nya arbetsgruppen. Ett löpande arbete med urval och intervjuer kommer att påbörjas före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Sofia Ahlstrand
Telefon 031-365 42 48
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.