Stödassistent till gruppbostad

Stödassistent till gruppbostad

Om arbetsplatsen
Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor cirka 57 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 1 700 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en stödassistent för ett vikariat på 100% till Boende 7 som omfattar Mossfyndsgatan 15, Mossfyndsgatan 10 och Örebrogatan. Tjänsten innebär en placering på Örebrogatan men då vi tillämpar samarbete mellan enheterna så kan arbetspassen även förläggas på övriga enheter inom Boende 7 utefter verksamhetens behov. Som stödassistent ska du ge stöd till hyresgästen i allt som har med vardagen att göra, t.ex. matlagning, aktiviteter, städning och hygien. Du ingår i ett team av stödassistenter och en stödpedagog, vars gemensamma uppdrag är att bidra till en meningsfull vardag för personerna som bor på gruppbostäderna. I din roll upprätthåller du den dagliga strukturen i boendet och ger pedagogiskt och praktiskt stöd samt utför social dokumentation i verksamhetssystemet Treserva. Du ska som kontaktpersonal upprätta genomförandeplaner tillsammans med hyresgästen och dennes nätverk. Dokumentation och läkemedelshantering och olika ansvarsområden ingår i uppdraget. Samverkan utåt och samverkan i arbetsgruppen är viktiga delar. Vi sätter den enskilde i fokus, ser förmågan och strävar efter att skapa en känsla av meningsfullhet i det dagliga livet för varje hyresgäst. Vi arbetar med schemaplanering i Multi Access och du förväntas arbeta dag, kväll samt tre av sex helger. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Gymnasieutbildning inom vård och omsorg, alternativt barn och fritid med inriktning funktionshinder eller KY/YH-utbildning inom omsorgsverksamhet krävs. Du har erfarenhet från arbete med personer med intellektuell funktionsvariation samt utmanande beteende. Du ska ha ett positivt och pedagogiskt förhållningssätt, vara öppen för förändringar och tycka om att samverka med såväl kollegor som hyresgästens sociala nätverk. Som medarbetare är du en förebild för hyresgästen. Därför är det viktigt att du är ansvarsfull, flexibel, prestigelös samt vågar framföra förbättringsförslag. Du behöver kunna arbeta självständigt, samt främja och själv bidra till ett positivt lagarbete.

Övrigt
Urval och intervjuerna kommer att påbörjas under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan! Göteborgs Stad genomgår en förändring där 10 stadsdelsförvaltningar kommer att ombildas till nya förvaltningar 1 januari 2021. Denna omorganisation kan komma att påverka denna tjänst. Läs mer på http://www.goteborg.se och Ny nämndorganisation 2021. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.
Mer info
Kontaktperson Caroline Darby
Telefon 031-366 63 38
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.