Stödassistent till Västra Tvärskedets gruppbostad, vaken natt

Stödassistent till Västra Tvärskedets gruppbostad, vaken natt

Om arbetsplatsen
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter
En av våra fantastiska kollegor ska gå i pension efter en lång och trogen tjänst, därför söker vi nu en trygg och erfaren kollega till vår arbetsgrupp på Västra Tvärskedets gruppbostad. Tjänsten är en tillsvidareanställning vaken natt på deltid med en omfattning på 65 - 70%. Västra Tvärskedet ligger i en fristående villa i ett lugnt villaområde i Utby, med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Gruppbostaden riktar sig till målgruppen vuxna flerfunktionsnedsatta personer med omfattande omvårdnadsbehov i vardagen. Boendet har plats för fem brukare. I dina arbetsuppgifter ingår att ge brukarna god service och omvårdnad i vardagen, utifrån varje persons individuella behov. Du utgår från varje persons genomförandeplan i utförandet av insatserna. Det ingår även att utföra andra praktiska göromål som bidrar till att de vi är till för får de goda levnadsvillkor de har rätt till. För oss är det viktigt att du som nattmedarbetare känner dig delaktig i arbetet och att du är en av flera kuggar i hjulet som bidrar till att brukarna har det bra. Som en viktig del av arbetsgruppen vill vi att du kontinuerligt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till övriga i arbetslaget för att bidra till helheten för brukaren. Arbetsgruppen på boendet är ett härligt gäng bestående av en stödpedagog, fem stödassistenter dag/kväll samt tre stödassistenter vaken natt. Stödpedagogen har till uppgift att stötta dig i frågor rörande bemötande, metod, dokumentation och rutiner för verksamheten. Arbetsgruppen du kommer att arbeta i har en lång erfarenhet av att arbeta med målgruppen och arbetsklimatet kännetecknas av hög nivå av självständighet och stolthet i att ha en god nivå på service och omsorg.

Kvalifikationer
Ett krav för denna tjänst är att du har en eftergymnasialutbildning som undersköterska eller stödassistent, alternativt har avslutade studier från barn- och fritidsprogrammet. Det är av avgörande betydelse att du har erfarenhet av att arbeta med personer som har funktionsnedsättning. Erfarenhet av arbete med flerfunktionsnedsatta, multihandikapp, personer med stort omsorgsbehov och autism är meriterande. Vi söker dig som är lyhörd och trygg i mötet med brukarna och som känner ett stort engagemang och stolthet i ditt arbete med människor. Du trivs med att känna en stor ansvarskänsla för verksamheten, samt är trygg i att fatta egna beslut och att ge förslag på lösningar när problem uppstår. Vi ser att du är en person som med lätthet samspelar med dina kollegor och bidrar till det gemensamma uppdraget. Du har vana och mod att reflektera kring ditt eget agerande och bemötande. Det är av stor vikt att du behärskar svenska språket väl, så att du kan kommunicera och dokumentera utan svårigheter. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att läsa om just dig. I den här rekryteringen kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område. I urvalet kommer vi att utgå ifrån dessa svar som komplement till ditt CV, och alltså inte använda personligt brev som ansökningshandling. Vi kommer arbeta löpande med urval och intervjuer under tiden som annonsen är publicerad.

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Eritrea Bairu
Telefon 031-365 33 72
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.