Stödassistent till Småstugevägens servicebostad, Örgryte-Härlanda

Stödassistent till Småstugevägens servicebostad, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en stödassistent till oss på Småstugevägens servicebostad, är det dig vi söker? Småstugevägen är en servicebostad med 12 lägenheter som erbjuder stöd och service enligt LSS för personer med intellektuella, neuropsykiatriska och /eller psykiatriska funktionsvariationer. Som stödassistent hos oss deltar du aktivt i de varierande arbetsuppgifter som innebär både pedagogiskt och praktiskt stöd i vardagen samt personlig omvårdnad. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för den enskildas möjligheter att nå sina egna mål och du kommer utifrån dessa mål utföra vardagsnära och planerade insatser till brukarna. Du följer även upp resultat av arbetet samt i rollen som kontaktpersonal ge stöd till brukare i att upprätthålla sociala och professionella nätverk. I uppdraget ingår också att medverka i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner vilka utgör grunden i att kvalitetssäkra utifrån varje brukares individuella behov. Du kommer ingå i ett team med andra stödassistenter samt två stödpedagoger. Inom området har vi två metodutvecklare som anordnar internutbildningar i bland annat social dokumentation och AKK. Vid behov metodhandleder metodutvecklarna arbetsgruppen utifrån specifika uppdrag från enhetschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller YH/KY-utbildning med inriktning mot funktionshinder, omvårdnad, pedagogik eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete med personer som har intellektuella, neuropsykiatriska och psykiatriska funktionsvariationer. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i metoden Lågaffektivt bemötande, ESL och/eller VSS. Vi arbetar i systemen Personec, Treserva och Multi Access och det är meriterande om du har erfarenhet av dessa. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för arbete med målgruppen. I rollen som stödassistent är det viktigt att du är lyhörd och har förmågan att skapa dig en förståelse för de människor du möter i ditt arbete, i syfte att förstå deras behov och önskemål. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är trygg i din yrkesroll och ser vikten av det personliga mötet, där du är tillmötesgående och har en positiv attityd. Vidare arbetar du för att etiska förhållningssätt och värdegrunder levandehålls och bidrar till att brukarnas självbestämmande respekteras i alla situationer. Att du kan arbeta strukturerat med god samarbetsförmåga är något som vi värdesätter högt. Då du arbetar nära såväl brukare, anhöriga och kollegor är muntlig kommunikationsförmåga av största vikt där du kan anpassa din kommunikation efter individ. Du arbetar på schemalagd arbetstid: dag, kväll och sovande jour. Tjänstgöring varannan helg. Vi använder schemaverktyget Multi Access för schemaplanering. Vi kommer att intervjua kontinuerligt under tiden annonsen ligger ute. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Marina Nenye
Telefon 031-365 51 81
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.