Stödassistent till Hökällans Dagliga verksamhet i Lundby

Stödassistent till Hökällans Dagliga verksamhet i Lundby

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Hökällan Dagliga verksamhet vänder sig till personer med beslut om daglig verksamhet enligt LSS. I målgruppen ingår personer med funktionsnedsättning inom neuropsykiatri och intellektuell funktionsnedsättning på tidig utvecklingsnivå. Du ska tillsammans med kollegor och stödpedagoger ge deltagarna individuellt anpassat stöd som består av att stötta dessa personer i sin dagliga verksamhet. Vi strävar/arbetar efter ett gemensamt förhållningssätt för att våra deltagare ska känna trygghet och få lika stöd oavsett vem dom jobbar med. Du kommer vara en viktig del i att skapa en verksamhet präglad av individuell trygghet och möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar enligt avsedda ramar och enligt de individuella genomförandeplanerna och LSS-lagstiftning. I uppdraget ingår att vara kontaktpersonal. Som stödassistent hos oss ansvarar du att följa det regelverk som gäller för social dokumentation och arbetar med upprättande av genomförandeplaner samt uppföljning/utvärdering av individuella mål och delmål. Du är ett stöd i att nå måluppfyllelse och skapa meningsfullhet i vardagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för verksamheten lämplig utbildning, med inriktning autism, såsom habiliteringsutbildning på gymnasienivå eller omvårdnadsutbildning (undersköterska). Det är viktigt att du har stor vana med att arbeta med utmanande beteende, då detta är något vi möter i vårt arbete. Verksamheten kräver stor tydlighet i stödbeskrivningar, kommunikation och arbetsuppgifter, vilket betyder att du behöver ha ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt. Du skall även kunna reflektera över individens behov/självbestämmande. Vi ser önskar att du har kompetens inom lågaffektivt bemötande lab, tydliggörande pedagogik, fysisk aktivitet och AKK. Att du ser vikten av att kunna arbeta förbyggande med arbetsmetoder och förhållningssätt är viktigt. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med personer med autism, grava till måttliga intellektuella funktionsnedsättningar och utmanande beteende. Vi söker dig som är lugn och trygg i din yrkesroll. Du är flexibel och ser lösningar i stället för problem och att du har en god samarbetsförmåga. Du är bekväm i ensamarbete, trygg och lyhörd. Stor vikt kommer läggas vid kompetenser som krävs för tjänsten. B-körkort och körvana är ett krav för tjänsten. Det är viktigt att du har vana av att arbeta med olika it-stöd då all social dokumentation sker på dator.

Övrigt
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Linda Wennberg
Telefon 031-366 75 30
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.