Stödassistent till Broströmsgårdens barnboende

Stödassistent till Broströmsgårdens barnboende

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en stödassistent till Broströmsgårdens boende för barn och ungdomar med grava fysiska och kognitiva funktionsvariationer. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för målgruppen. Som stödassistent kommer du ingå i ett team tillsammans med andra stödassistenter och stödpedagog. Tillsammans kommer ni att ansvara för planering och utveckling av verksamheten. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd. Vi arbetar för att skapa förutsättningar för den enskildas möjligheter att nå sina egna mål. Du kommer att utifrån dessa mål utföra vardagsnära och planerade insatser till brukarna samt följa upp resultat av arbetet. I arbetsuppgifterna ingår att stötta brukaren kring personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter. Det är av stor vikt att värna om den enskildes delaktighet och självbestämmande. I rollen som stödassistent är du även kontaktperson vilket innebär att du ger stöd till brukare att upprätthålla sociala och professionella nätverk. I uppdraget ingår att medverka i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner vilka utgör grunden i att kvalitetssäkra utifrån varje brukares individuella behov. Verksamheten arbetar utifrån ett övertaget hälso- och sjukvårdsansvar vilket innebär att du som medarbetare kommer att ta emot delegeringar från sjuksköterska.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller YH/KY-utbildning inom området, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska tidigare ha arbetat inom vården och ha tidigare erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Du är en positiv, trygg, tolerant person med känsla för teamarbete. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Verksamheten ställer höga krav på att du är flexibel, visar lyhördhet för brukarens behov, visar respekt och tolerans samt har ett gott bemötande. Du är Göteborg!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Thomas Bratthammar
Telefon 031-365 53 18
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.