Stödassistent till Bautastensgatan i Lundby

Stödassistent till Bautastensgatan i Lundby

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en stödassistent till Bautastensgatan bostad med särskild service i Lundby. Vi utökar vårt härliga gäng med ytterligare en person. Bautastensgatans bostad med särskild service är ett boende med inriktning socialpsykiatri. Här bor det 14 brukare som har ett varierande stödbehov. Utöver det har vi två sattelitlägenheter och tre boendestödsuppdrag. Vi finns i mysiga Övre Eriksberg med fin miljö för promenader och uteaktiviteter. Det är nära till både kollektivtrafik och Eriksberg Centrum där det finns ett stort utbud av butiker och lunchrestauranger. Är du intresserad av att förändra vardagen för människor i Göteborgs Stad och medverka till att de som bor i Lundby får ett mer innehållsrikt liv så ska du söka till oss på Bauta! På Bautastensgatans bostad med särskild service har brukarna dels psykiska funktionsvariationer dels fysiska omsorgsbehov. Det innebär att du, förutom att arbeta motiverande och vara ett samtalsstöd, också behöver stödja med hygien och medicinskt med exempelvis stomi, kateter och medicin. I ditt arbete kommer fokus att vara att stödja brukaren individuellt så att denne får en meningsfull vardag, såväl i som utanför hemmet. Du arbetar i brukarens hem och följer också med på olika aktiviteter ute i samhället. Tillsammans med övriga kollegor kommer du att ansvara för planering och utveckling av det dagliga arbetet. I stödassistentuppdraget ingår att vara kontaktpersonal för någon/några brukare på enheten och att medverka i upprättandet av individuella planer för enhetens brukare. I ditt dagliga arbete ska du följa verksamhetens arbetsrutiner och föra social dokumentation kring varje brukare. I arbetet kan det också ingå andra uppdrag kring ansvarsområden såsom hygienrutiner, brandskyddsarbete och handkassa. Kontinuerlig vägledning samt metodhandledning vid behov erbjuds. Utöver det har vi regelbundna arbetsplatsträffar och verksamhetsmöten. Arbetet innebär schemalagd tid vilket innebär dag-, kvälls- och helgtjänstgöring varannan helg, samt sovande jour. I Göteborgs Stad arbetar vi med så kallad optimerad bemanning, vilket innebär att alla har rätt till heltid och att du arbetar del av din arbetstid på andra enheter, utanför din ordinarie placering. Eftersom arbetet utförs i brukarens hem kan du komma att utsättas för passiv rökning och pälsdjur. Situationer med hot och våld av fysisk och psykisk karaktär kan förekomma.

Kvalifikationer
Du ska ha läst till stödassistent, omvårdnadsprogrammet, barn och fritid eller motsvarande på YH- eller högskolenivå. För att trivas i tjänsten behöver du vara flexibel och ha ett stort eget driv i ditt arbete. Som person är du lugn och trygg och har lätt för att omprioritera ditt arbete när så krävs. Du har god kännedom om, och erfarenhet av, att arbeta med personer med såväl psykiska funktionsvariationer som personer med fysiskt omsorgsbehov. Du skall ha förmåga att kunna agera konsekvent, vara tydlig och följa uppgjorda överenskommelser. Du behöver ha en god förmåga att sätta tydliga gränser på ett icke konfrontativt sätt samt kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta nya lösningar. Att du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt samt är en ansvarsfull person ser vi som en självklarhet Erfarenhet av och kunskap om MI, ESL och LAB är meriterande. Känner du igen dig i beskrivningen och är du en genuint positiv, flexibel och ansvarsfull person? Tveka inte att söka till oss på Bautastensgatan!

Övrigt
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Fatima Benali
Telefon 0706-40 49 96
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 sept 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.