Stödassistent teckenspråk till Kaggeledsbacken, Örgryte-Härlanda

Stödassistent teckenspråk till Kaggeledsbacken, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Kan du teckenspråk och vill vara med och utveckla arbetet hos oss på Kaggeledsbacken? Vi söker nu en stödassistent som med sin erfarenhet och kompetens vill vara med och arbeta inom vår verksamhet. Hos oss får du många meningsfulla möten som i sin tur ger ny kunskap, insikt och erfarenheter. Brukarna på Kaggeledsbacken har intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsvariationer. Förstaspråket på verksamheten är teckenspråk och några av personalen är själva döva eller har hörselnedsättning. Vi har god kännedom om teckenspråkigas situation och förutsättningar där vi fungerar som en brobyggare och länk mellan brukaren och annan vård, myndigheter och samhällskontakter. Du ingår i ett arbetslag med stödassistenter och stödpedagoger, som har en blandning av åldrar och kön. Förutom att samarbeta med dina kollegor i arbetslaget, sker även samverkan med andra professioner som finns kring de boende. I rollen som stödassistent stöttar du våra boende i det dagliga livet, bland annat genom att ge omvårdnad, hantera läkemedel efter delegering och sköta social dokumentation. För att möta framtida utmaningar arbetar vi fortlöpande utifrån ett sektorgemensamt utvecklingsprogram. En strategisk fråga för oss är systematisk uppföljning av kvalitén och nyttan av våra insatser ur brukarnas perspektiv där vi lär oss av dem vi är till för. Genom att analysera resultaten kan vi öka våra kunskaper om vilka insatser som ter sig verkningsfulla, och därmed fokusera på att åstadkomma ökat mervärde och brukarnytta. På Kaggeledsbacken arbetar vi även med välfärdsteknik och innovation inom området. Som stödassistent arbetar du dag, kväll och helg. Vi använder Time Care Planering för verksamhetsanpassade och påverkningsbara scheman. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer
Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller likvärdig utbildning. För att kunna hjälpa våra brukare på bästa sätt är det viktigt att du har erfarenhet av personer med intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsvariationer. Du behöver kunna flytande teckenspråk och har du dessutom kunskap inom AKK (alternativ kompletterande kommunikation) är det en fördel. Verksamheten ställer höga krav på att du har god samarbetsförmåga och ett professionellt bemötande gentemot såväl brukare, kollegor som anhöriga. Vi ser att du har ett öppet och kommunikativt förhållningssätt. Du tänker nytt, ser möjligheter och bidrar till utvecklingsarbetet inom verksamheten. Då dina arbetsuppgifter innefattar personlig omvårdnad och stöd värdesätter vi att du i din yrkesroll är lyhörd, stabil och trivs med variation i dina arbetsuppgifter. Sist men inte minst har du ett tydligt engagemang för målgruppen och har brukarens bästa i fokus. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Darko Torres
Telefon 031-365 50 40
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.