Stödassistent natt Bmss Prilyckegatan

Stödassistent natt Bmss Prilyckegatan

Om arbetsplatsen
Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med 2 100 medarbetare. I stadsdelen bor cirka 50 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vi är väldigt stolta över vårt uppdrag som går ut på att finnas till för Hisingsborna och leverera stöd och service av högsta kvalité. Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i - vilket är något som vi verkar för tillsammans. Vårt arbetssätt präglas av samarbete, nytänkande, engagemang och kompetens inom vårt uppdrag. Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
Prilyckegatan är ett LSS-boende beläget i Kärra. Här bor personer som alla har behov av särskild service. Som stödassistent gör du det möjligt för personer med funktionsnedsättning att utvecklas och ha en aktiv tillvaro. Vi söker nu en stödassistent till natten! Tjänsten innebär vaken natt enligt ett rullande schema på 64%. För dig som vill finns det möjlighet att jobba extra på kvällar för att komma upp i tjänstgöringsgrad. I schematiden ingår även APT på dagtid. Brukarens individuella behov är alltid utgångspunkten i arbetet och en viktig del av arbetet är att stimulera och motivera brukaren att göra så mycket som möjligt själv samt att utveckla sina förmågor. En del av våra brukare behöver i första hand stöd i form av muntlig vägledning och motivation, medan andra kan ha stort behov av stöd och hjälp i alla situationer. Arbetsuppgifterna handlar om allt från att stötta brukaren kring personlig hygien, måltider och städning till samhällskontakter. Vissa av våra brukare har planerade fritidsaktiviteter, som stödassistent medverkar du då för att ge brukaren möjlighet att tillgodogöra sig aktiviteterna på bästa sätt. Som stödassistent har du även ansvar för social dokumentation kring brukarnas insatser. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har undersköterskeutbildning, stödassistentutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ytterligare utbildning inom området är meriterande. Uppdraget kräver tidigare erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt autism. Som stödassistent behöver du ha förmågan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsnedsättningar. Det är viktigt att du är lyhörd för de signaler du får och att du försöker uppmuntra brukaren att uttrycka sin egen vilja. En viktig arbetsuppgift är att arbeta för att brukaren själv ska vara delaktig i planeringen av stödet, samt i samhällslivet i övrigt vilket kräver god pedagogisk förmåga. För att kunna möta våra brukare med lugn och skapa förtroende anser vi att det är av yttersta vikt att du är en person som är trygg och stabil i din yrkesroll. Ditt bemötande gentemot brukare och kollegor, anhöriga och andra parter är grundläggande i arbetet och därför är det av stor vikt att du har en positiv människosyn. Vi söker dig som tror på alla människors lika värde och rättigheter och har stort intresse för att arbeta med människor. Har du dessutom förmåga att hitta guldkornen i vardagen för personer med funktionsnedsättning ser vi fram emot din ansökan!

Övrigt
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi efterfrågar inget personligt brev i denna rekrytering. I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Öqvist
Telefon 031-366 98 41
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.