Speciallärare till Bergsjöskolan

Speciallärare till Bergsjöskolan

Om arbetsplatsen
I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola. På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter
Är du en framåtsträvande speciallärare med ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar? Vill du få möjlighet att utvecklas och lära nytt samtidigt som du får stora möjligheter till att få testa dina teorier och idéer? Då kan du vara den vi söker! Bergsjöskolan är en skola med elever från förskoleklass till åk 9 samt grundsärskola 1-9. Här går drygt 450 elever från hela världen med olika erfarenheter, skolbakgrund och kunskap varav cirka en fjärdedel av eleverna är nyanlända. Bergsjöskolan ligger i östra delen av Bergsjön mittemellan Rymdtorgets spårvagnshållplats och själva Rymdtorget. Du tar dig enkelt hit med lokaltrafiken på ca 20 minuter ifrån centrala Göteborg. Ditt uppdrag som speciallärare blir att undervisa elever inom särskolan och stödja arbetet med pedagogisk planering samt pedagogisk dokumentation. I samarbete med våra specialpedagoger ser vi gärna att du deltar i kartläggningar av elevernas kunskaper och behov. Vi söker dig som är positivt inställd till utmaningen att arbeta språkutvecklande i alla ämnen, då många av våra elever har ett annat modersmål än svenska och några är nyanlända. Lärare och eleverna använder till stor del digitala läromedel och vi vill att du har god IKT-kompetens och ser digitala hjälpmedel som en naturlig del av undervisningen. Vi förutsätter att du är van vid att använda datorn för administrativt stöd i arbetet. Samarbetet i det befintliga arbetslaget på grundsär är gott och nära. Idag består vår personal av fyra pedagoger, ansvariga för respektive inriktning, samt 13 assistenter som stödjer elever och lärare i sitt arbete. Träningsskola och grundsärskola har gemensamma utflykter och aktiviteter på och utanför skolan. Personal i sär- och grundskolan har ett naturligt samarbete på skolan som grundar sig i vårt inkluderande arbetssätt. Vi arbetar utifrån ett heldagsperspektiv där vi utgår från varje elevs styrkor och förutsättningar. Integrering sker ofta i praktiska ämnen, men även i teoretiska beroende på vad eleven mår bra av. För oss är känslan av samhörighet och stolthet över vår skola viktig och vi ser goda kunskaper som den främsta faktorn för integration. Vårt mål är att ge eleverna goda förutsättningar för en framgångsrik framtid i Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare och behörig att undervisa inom särskolan. Som lärare har du god förmåga att skapa hållbara relationer med både elever, kollegor och föräldrar. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmågan att motivera och entusiasmera elever till att utvecklas och ta till sig ny kunskap och du bemöter eleverna lågaffektivt. Du tar gärna egna initiativ och har lätt för att snabbt ändra ditt förhållningssätt utifrån rådande omständigheter. Vi ser även att du är trygg och kan balansera olika krav samt har förmågan att behålla lugnet i svåra situationer. Då vi är en mångkulturell skola är det av stor vikt att du har ett intresse för andra kulturer och en förmåga att hitta samarbetsformer samt möta eleverna utifrån deras behov och förutsättningar. Vi önskar dig varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Vem får du som chef? Jag har arbetat som rektor på Bergsjöskolan i fem år och har under den tiden fokuserat mycket på att skapa en lugn och harmonisk skolmiljö genom ett närvarande ledarskap och utveckling av elevdemokratiska frågor. Jag är rak, lösningsfokuserad och tydlig i min kommunikation och har inga problem att ta beslut samtidigt som jag gärna ser att mina medarbetare är delaktiga i dem. Jag tror på kontinuitet och arbetar målinriktat. Ett exempel som vi är stolta över är vår ökning av antal elever som gått ut årskurs 9 med fullständiga betyg en ökning från 24 till 41 procent på ett år. _______________________________________________________________________________________ Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Monzer El-Sabini
Telefon 031-365 46 01
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.