Specialassistent till Burgården gymnasiesärskola

Specialassistent till Burgården gymnasiesärskola

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Vi söker en ny medarbetare till Burgården GS 2. Våra elever läser på gymnasiesärskolans nationella och individuella program. Burgården GS 2 har två program: * Estetiska verksamheter * Hantverk och produktion - hantverkstekniker Du kommer att vara del i ett arbetslag vars gemensamma fokus är elevernas utveckling. Du kommer att arbeta som teckenstöd för elever med hörselnedsättning på programmet för hantverk och produktion. Det är därför bra om du har intresse för hantverk. Du kommer att följa dina elever genom hela skoldagen och även hjälpa dem i samspelet med övriga klasskamrater. I dina arbetsuppgifter ingår också att arbeta i skolans korttidsverksamhet. Vi erbjuder dig möjlighet att påverka din egen arbetssituation genom medverkande i planering och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Relevant utbildningsbakgrund, tex gymnasieutbildning från barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande. Erfarenhet av liknande arbete samt god kunskap inom teckenspråk. Du har ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel och lyhörd för elevernas individuella förutsättningar.

Övrigt
Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om komptensförmedling, annonserings och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulf Schagerström
Telefon 0702-37 23 77
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.