Spårvagnsförare sökes av Göteborgs Spårvägar

Spårvagnsförare sökes av Göteborgs Spårvägar

Om arbetsplatsen
Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsuppgifter
Vill du sitta på första parkett och se Göteborg vakna, somna och skifta årstider? Vill du vara med och sätta Göteborg i rörelse? Söker du ett ansvarsfullt serviceyrke där du bidrar till en bättre miljö och en hållbar samhällsutveckling? Då kan du vara vår nästa spårvagnsförare! Att framföra en spårvagn kräver gott omdöme och lugnt förhållningssätt. Det gäller att hantera en mängd olika trafiksituationer på ett ansvarsfullt sätt, alltid med säkerhet och kunden i fokus. Då spårvagnarna kör efter tidtabell och resenärerna förväntar sig ett gott bemötande och punktlighet så måste du kunna hantera stress och ha tålamod. I ditt uppdrag som spårvagnsförare behöver du även vara ansvarstagande då det är ett ensamarbete med stort ansvar över både spårvagn och resenärer. Du ska vid behov kunna ta egna beslut och initiativ. Du måste också vara flexibel och acceptera oregelbundna arbetstider och nattarbete då våra spårvagnar rullar i stort sett dygnet runt, 365 dagar om året. Arbetet som spårvagnsförare är stillasittande och statiskt vilket förutsätter en god fysik. Vill du bli en av oss så får du: * Sju veckors betald utbildning med lön * Trygg anställning * Hundratals trevliga kollegor * Se hela Göteborg från din arbetsplats * Ett framtidsyrke som bidrar till en hållbar utveckling * Förmåner såsom friskvårdsbidrag, reducerat pris på massage och 30 betalda semesterdagar

Kvalifikationer
* Du behöver vara 20 år fyllda och ha svenskt körkort (med lägst behörighet B och avklarad prövotid) * God förmåga att läsa, förstå och uttrycka dig i tal och skrift på teknisk svenska då det är en förutsättning för att klara av utbildningen och kunna tillgodose sig trafik- och vagnsinstruktioner * Gott hälsotillstånd med bland annat normal syn och hörsel enligt Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2019:113) * Gymnasieutbildning eller motsvarande Vi ser det som meriterande om du har: * Körvana i stadstrafik (gärna från yrkestrafik) * Dokumenterad arbetslivserfarenhet * Erfarenhet av kundbemötande * Kunskaper i fler språk än svenska På Göteborgs Spårvägar har vi även ett medarbetarskap som vi alla ska förhålla oss till, det knyter tätt an till våra kärnvärden: säkerhet, resenärsfokus, samarbete och engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi använder webbaserade arbetspsykologiska tester i urvalsprocessen, var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig. Efter godkända tester, intervjuer och hälsoundersökning blir du erbjuden att påbörja utbildningen till spårvagnsförare vilka sker löpande. Göteborgs Spårvägar är en drogfri arbetsplats och tillämpar därför alltid drogtester i samband med nyanställning. Provanställning tillämpas.

Övrigt
Vi tar enbart emot digitala ansökningar via vårt rekryteringsverktyg www.offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal. http://www.goteborgssparvagar.se/
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 jan 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.