Spårsvetsare sökes av Göteborgs Spårvägar

Spårsvetsare sökes av Göteborgs Spårvägar

Om arbetsplatsen
Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en Spårsvetsare till vårt team! Vårt team ingår i avdelning Infrastruktur och driftsäkring. Avdelningen har uppdraget att leverera maximal tillgänglighet på Göteborgs spårväg, säkerställa funktion på kommunikationsutrustning samt förvalta verksamhetens fastigheter och fordon. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar med anläggning och underhåll av spårvägsanläggningen, service av Göteborgs Stads och vår egen kommunikationsutrustning samt förvaltning och skötsel av våra lokaler och verksamhetsfordon. Vår verksamhet är placerad i Gullbergsvass och vid Rantorget. Som spårsvetsare ingår du i ett team om 8 svetsare som tillsammans utgår från våra lokaler i Gullbergsvass. Vi arbetar med olika typer av arbete avseende spårväg och järnväg. I tjänsten får du möjlighet att arbeta med allt från underhåll och akut felavhjälpning till nybyggnad av spår och växlar. Att utföra spårbyte, lagning av rälsbrott, påläggssvetsning och andra mindre driftarbeten där svetskompetens krävs är vanligt förekommande i tjänsten. Du erbjuds ett spännande arbete och blir en del av ett sammansvetsat team. Tjänsten är mångsidig och ingen dag är den andra lik och tillsammans i teamet tar vi oss an de utmaningar vi ställs inför för att leverera en spårväg i världsklass. Vi garanterar dig personlig utveckling, glädje och gemenskap! Arbetet utförs även under nattetid och beredskap ingår i tjänsten. Arbetet utförs i Göteborgsområdet.

Kvalifikationer
* Teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande * Arbetserfarenhet av järnvägsteknisk svetsning * Svenskt B-körkort (med avslutad prövotid) * Svenska språkkunskaper i tal och skrift Meriterande: * Grundläggande utbildning i banteknik från Järnvägsskolan i Ängelholm eller Vansbro alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig * Kännedom om växlar, gatuspår, dilatationsskarvar * Erfarenhet av arbete i mekanisk verkstad * Förarbevis för hjullastare Vi söker dig som är servicemedveten, kreativ och noggrann. Du uppskattar att arbeta i team och ser betydelsen av att samarbeta för att nå uppsatta mål. Periodvis kan arbetet i trafikmiljön upplevas stressigt och vi ser därför att du, vår nya kollega, tar dig an arbetsuppgifterna med engagemang och strävar efter att leverera enligt utsatt tid. Då arbetsuppgifterna varierar och ingen dag är den andra lik bör du trivas i snabbt föränderliga miljöer där anpassning och flexibilitet är av stor vikt. Hos oss får du en stabil arbetsgivare och får arbeta i en framtidsbransch. Under lågsäsong och vinter prioriteras kompetensutveckling. Då arbetet sker i spårområdet är detta en säkerhetstjänst. För anställning krävs medicinskt godkännande enligt Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2019:113) samt godkänt drogtest. Initialt tillämpas sex månaders provanställning. Göteborgs Spårvägar använder arbetspsykologisk testning i urvalsprocessen, var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi kan endast ta endast emot ansökningar via www.offentligajobb.se. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal. www.goteborgssparvagar.se
Mer info
Kontaktperson Michael Bergh
Telefon 031-732 11 85
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Svetsare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.