Socialsekreterare till mottagande i försörjningsenheten

Socialsekreterare till mottagande i försörjningsenheten

Om arbetsplatsen
Majorna-Linné är Göteborgs folkrikaste stadsdel med cirka 64 000 invånare. Med närheten till både hamn och grönområden, den gamla bebyggelsen och det rika kulturutbudet, är det en attraktiv del av staden att leva och vistas i. Stadsdelsförvaltningen i Majorna-Linné har cirka 1800 anställda. Här arbetar vi inom verksamheter som individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso-sjukvård och social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Med engagemang och nytänkande gör vi stor skillnad för många. Göteborgs stads stadsdelsorganisation är under genomlysning som ett led av stadens behov av ständiga förbättringar.

Arbetsuppgifter
Försörjningsenheten tillhör sektor Individ- och familjeomsorg och arbetet inriktas på att frigöra och utveckla den enskildes egna resurser och ansvar för att skapa sig en ekonomisk och social trygghet. Vårt stöd till individen bygger på att utreda behov av insatser, följa upp individers planering och besluta om rätt till ekonomiskt bistånd. Som socialsekreterare i mottagningsgruppen består dina arbetsuppgifter av följande: * Ge information och rådgivning till sökande när det gäller försörjningsstöd. * Göra förhandsbedömning och utreda tillhörighet för personer som ansöker om försörjningsstöd samt genomföra grundutredningar för alla nybesök. * Ta emot och hantera externa överflyttningar/ärenden från andra stadsdelar. * Skriftlig handläggning för ärenden som kommer bli kortvariga. * Handlägga jourärenden för icke aktuella personer per telefon eller besök. Vi arbetar i ett nytt, fräscht och specialdesignat kontorslandskap. Vi har tillgång till modern teknik och alla socialsekreterare inom myndighet i stadsdelen sitter samlade. Vår arbetsplats finns på Första Långgatan, centralt läge med det mesta i närområde såsom restauranger, kultur och träningsmöjligheter. Försörjningsenheten står inför ett förändringsarbete och vi söker nu en socialsekreterare som vill vara en del av detta!

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi vill att du har yrkeserfarenhet inom socialt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Du gillar när det händer saker och du har en positiv människosyn. För dig är det också självklart att bidra i enhetens metod- och verksamhetsutveckling. För att trivas i rollen som socialsekreterare i vårt mottag, är det viktigt att du som person är trygg och stabil i dig själv, har god serviceförmåga, hög kompetens och ett bra bemötande. Erfarenhet krävs. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Urval och intervjuer kommer påbörjas under ansökningstiden. Sök redan idag! Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a friskvårdsbidrag, medarbetarstöd, rabatterade träningskort och cykelförmån.
Mer info
Kontaktperson Alma Muskic
Telefon 031-365 98 68
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.