Socialsekreterare till enheten för funktionsstöd, Örgryte-Härlanda

Socialsekreterare till enheten för funktionsstöd, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Vi vet vårt uppdrag och tillsammans skapar vi möjligheter! Nu söker vi på enheten för funktionsstöd dig som vill bli vår nya socialsekreterarkollega med huvudsaklig inriktning gentemot psykiatri, där du för målgruppen handlägger både SoL- och LSS-insatser. Som socialsekreterare hos oss arbetar du utifrån aktuell lagstiftning med att informera, utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser. Arbetet innebär myndighetsutövning, vilket kräver både ansvarstagande och en ödmjukhet för att de beslut som vi fattar påverkar människors liv. I tjänsten ges stöd av enhetens tre 1:e socialsekreterare genom fördjupad introduktion och kontinuerlig metodhandledning i det dagliga arbetet, både individuellt och i grupp. Du får även tillgång till regelbunden extern processhandledning. Vår enhet har en god kollegial sammanhållning med stort engagemang, kunskap och prestigelöshet. Enhetens medarbetare har även under lång tid valt att fokusera extra på områdena alternativ kompletterande kommunikation (AKK), normkritiska perspektiv och kunskapsdelning inom och utom enheten, vilket är förutsättningar för att vi ska kunna säkerställa att rätt stöd i rätt omfattning når rätt person. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på minst 6 månader med önskad start 2020-11-01.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, från antingen biståndsenhet äldreomsorg eller myndighet funktionshinder. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer inom psykiatrins målgrupp. Erfarenheter och kunskaper gällande lagstiftning och samverkande myndigheter är också meriterande likväl tidigare erfarenhet av utredning utifrån IBIC och handläggning i Treserva. Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer och underhåller dessa på ett professionellt sätt. Du förstår också vikten av god dialog och samarbete för att nå gemensamma mål och likväl som att du önskar bli del av en arbetsgrupp med kollegialt stöd. För oss är det viktigt med ett gott bemötande och att du i din roll har en positiv framtoning, där du kan lyssna och skapa dig förståelse för de personer du möter samt visa respekt för din omvärld. Vidare är du lojal och handlar i enlighet med beslut, mål, policys och riktlinjer som finns för verksamheten. Du är flexibel och kan strukturera upp ditt arbete, använder tiden effektivt samt ser till att slutföra det du påbörjat. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Åsa Gustafsson
Telefon 031-365 69 07
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.