Socialsekreterare till Vuxenenheten Hisingen

Socialsekreterare till Vuxenenheten Hisingen

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Vuxenenheten handlägger ärenden gällande målgruppen vuxna över 20 år med stödbehov utifrån främst missbruk/beroende/samsjuklighet, kriminalitet och hemlöshet men även till viss del psykisk ohälsa och våld i nära relationer. I arbetet tillämpar du förvaltningslagen, SoL, LVM samt de föreskrifter och övriga bestämmelser som styr vår verksamhet. Vuxenenheten består av tre arbetsgrupper, Vuxengruppen, Boendeteamet och en Mottagningsgrupp för enheten. Då två av våra medarbetare ska vara föräldralediga till våren söker vi nu två personer för vikariat till vår enhet, främst till Vuxengruppen. I vuxengruppen arbetar nio socialsekreterare och det dagliga arbetet leds av en förste socialsekreterare. Arbetsuppgifterna består i att utreda rätten till bistånd och följa upp insatser gällande främst stöd för missbruk/beroende t.ex. interna stödinsatser, boende med stöd och behandling i öppenvård och heldygnsvård. Arbetet är varierande mellan administrativa uppgifter och mötet med dem vi är till för. Periodvis kan det vara högt arbetstempo och beslutstäta processer. Samverkan internt- och externt är en stor del av jobbet. Vi använder ASI som utredningsmetod. Som socialsekreterare på Vuxenenheten i Lundby blir du en del av en engagerad och kunnig arbetsgrupp. På enheten erbjuds du en hanterbar ärendenivå, internt metodstöd, extern processhandledning och regelbunden kompetensutveckling. Du kommer att få individuellt anpassad introduktion i arbetsuppgifterna av arbetsledning och kollegor. Vi står inom kort inför en omorganisering där Vuxenenheten kommer tillhöra socialtjänsten Hisingen efter årsskiftet.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är ett krav. Det är av stor vikt att du är förtrogen med den lagstiftning och övriga bestämmelser som styr vår verksamhet. Du har ett positivt och respektfullt bemötande och kan vara både tydlig och tålmodig, även i pressade situationer. Du har en god förmåga till samarbete likväl som förmåga att arbeta och ansvara för dina processer självständigt utefter den erfarenhet du har. Du kan uttrycka dig väl, muntligt såväl som skriftligt. Du måste kunna hantera ett varierande arbetstempo och ha den flexibilitet som arbetet kräver. Det är meriterande om du har jobbat med myndighetsutövning gentemot målgruppen tidigare. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI och/eller har arbetat i dokumentationssystemet Treserva. Körkort är önskvärt men inget krav. Välkommen att söka jobb hos oss!

Övrigt
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Ida Ytterström
Telefon 031-366 71 16
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.