Socialsekreterare till Socialjouren, Göteborg

Socialsekreterare till Socialjouren, Göteborg

Om arbetsplatsen
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare. Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlik stad" - en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter
Socialjouren bedriver socialtjänst när socialkontoren är stängda, dvs kvällar, nätter och helger. Vi arbetar för Göteborgs Stad och 12 kranskommuner. Arbetet innebär myndighetsutövande utifrån SoL, LVU samt LVM. Det innebär att du som socialsekreterare möter ett brett spann av arbetsuppgifter. Du hanterar akuta sociala problem och finner alternativa lösningar för medborgare som ligger inom Socialtjänstens ansvarsområde och som inte kan vänta till socialtjänstens ordinarie öppettider. Några av arbetsuppgifterna som ingår i tjänsten är biståndsbedömningar, skyddsbedömningar, beslut om placeringar enligt tvångslagstiftningen inom såväl Barn och unga som Vuxen samt rådgivning m.m. Hembesök är vanligt förekommande. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollega. Dokumentation sker i datasystemet Treserva. Arbetet innebär också arbete på dagtid där uppdraget är att ta emot anmälningar/ansökningar och göra bedömningar i ärenden som saknar tillhörighet till socialkontor. Arbetstiderna varierar mellan dagtid, kväll, natt och helg. Omfattningen och upplägget har du möjlighet att påverka genom Time Care. Du har tillgång till arbetsledning av en 1:e socialsekreterare dygnet runt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du har flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Unga eller Vuxen enligt Sol, LVU och/eller LVM. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetet på socialjour samt utbildning i BBIC, MI och Treserva. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bemöta utsatta människor där du är van att arbeta lösningsfokuserat utifrån situationen. I arbetet är det mycket viktigt att du har god samarbetsförmåga. Du behöver vara stresstålig då arbetstempot växlar mellan att vara mycket intensivt till att du enbart befinner dig i beredskap för något som kan inträffa. Arbetet är beslutsintensivt och kräver att du kan fatta självständiga beslut i enlighet med rutiner och enligt delegation. Du behöver vara trygg i dig själv då man på Socialjouren enbart möter brukare i akuta situationer som är i kris. Du behöver ha körkort.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Emir Salihovic
Telefon 031-367 99 34
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.