Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd Språk / studier

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd Språk / studier

Om arbetsplatsen
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter
Vi på Ekonomiskt Bistånd 3 söker socialsekreterare som tillsammans med oss vill arbeta för att göra skillnad för dem vi är till för. Vi erbjuder dig ett varierande och stimulerande arbete i en engagerad och utvecklingsorienterad arbetsgrupp. I Angered finns det i nuläget fem enheter som handlägger försörjningsstöd. Som socialsekreterare hos oss blir du en del av vårt team på enheten Ekonomiskt Bistånd 3 som handlägger ekonomiskt bistånd och är den enhet som primärt arbetar med inriktning mot SFI/Språk och studier. Vårt huvudsakliga uppdrag är att hjälpa våra medborgare till egenförsörjning. Enhetens viktigaste mål är att så snabbt som möjligt utreda rätten till bistånd samtidigt som vi stöttar och motiverar dem som beviljas försörjningsstöd ut i egen försörjning. Vi strävar efter god tillgänglighet, att alltid leverera god service och ett gott bemötande. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och driver förbättringsarbetet utifrån ett Lean-baserat arbetssätt. Du kommer att arbeta dagtid, men viss schemabundenhet och tjänstgöring under kvällstid kan förekomma. I Angereds stadsdelsförvaltning arbetar vi utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen med erfarenhet av handläggning inom ekonomiskt bistånd samt har ett intresse för försörjningsstödsfrågor. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska. Vi ser det som meriterande om du har andra språkkunskaper, kunskap av arbetsmarknadsfrågor, Våld i nära relationer (ViN), Motiverande samtal (MI) samt om du har B-körkort. Då enhetens förbättringsarbete bedrivs utifrån ett Lean-baserat arbetssätt är det önskvärt att du har erfarenhet inom detta. Som person är du flexibel, ansvarstagande och nyfiken på att pröva nya vägar. Du har ett professionellt bemötande med fokus på klienterna. Då samverkan är en viktig del av arbetsuppgifterna ser vi att du har ett helhetsperspektiv och är bra på att skapa nätverk och goda relationer. Du är handlingskraftig och trygg i dig själv samt tycker om att motivera och skapa engagemang.

Övrigt
I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev. I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar. I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån, och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid. Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Joel Smedberg
Telefon 031-3652999
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.