Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd!

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd!

Om arbetsplatsen
Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med 2 100 medarbetare. I stadsdelen bor cirka 50 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vi är väldigt stolta över vårt uppdrag som går ut på att finns till för Hisingsborna och leverera stöd och service av högsta kvalité. Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i - vilket är något som vi verkar för tillsammans. Vårt arbetssätt präglas av samarbete, nytänkande, engagemang och kompetens inom vårt uppdrag. Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
"I vårt jobb med människor är arbetsuppgifterna varierande. Mycket av detta beror på att ekonomiskt bistånd består av olika delar: dels motivationsarbetet tillsammans med klienterna men även ekonomin och juridiska frågor. Vi ställs inför många utmaningar men vår kompetens tillsammans med stödet från arbetskollegor och arbetsledning stärker oss och skapar trygghet". Så beskriver Ida och Linnea sitt arbete som socialsekreterare på enheten ekonomiskt bistånd. På ekonomiskt bistånd arbetar vi med myndighetsutövning inom Individ och familjeomsorgen och består i dag av 25 socialsekreterare, två socialadministratörer, en utredningsassistent, tre 1:e socialsekreterare och två enhetschefer. Vi har ett viktigt uppdrag och vill ge socialsekreterarna de bästa förutsättningarna för att göra ett kvalitativt socialt arbete. Socialsekreterarna är indelade i tre arbetsgrupper, en mottagningsgrupp som tar emot alla nya ärenden, en vuxengrupp som arbetar med personer från 25 år och uppåt samt en ungavuxnagrupp som arbetar med personer mellan 18-25 år. De utlysta tjänsterna är inte öronmärkta till någon av arbetsgrupperna, utan blir där behovet finns vid anställningstillfället. Som socialsekreterare arbetar du med två uppdrag. Det ena innebär att motivera och erbjuda insatser som bidrar till att individer blir självförsörjande. Det andra uppdraget innebär att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd. I arbetet kommer du att samverka med andra aktörer såsom exempelvis Försäkringskassan, sjukvården, Arbetsförmedlingen samt interna aktörer inom socialtjänsten. Då vi har medarbetare som går vidare till nya uppdrag söker vi nu fyra socialsekreterare. Tre av tjänsterna är tillsvidare och den fjärde är ett vikariat fram tom 31/8 2021. Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete, med stöd från engagerade och kunniga kollegor. Det finns stora möjligheter att själv forma sitt arbete. Vi har även process- och metodhandledning och det pågår kontinuerligt ett utvecklingsarbete på enheten. Göteborgs stad står inför en stor omorganisation och efter årsskiftet kommer vi att tillhöra Socialförvaltningen Hisingen. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa och skapa en effektivare och likvärdig socialtjänst för de vi är till för! Vi är nyfikna på dig och ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd, men viktigast för oss är att du vill vara med och bidra till vårt goda samarbete. För att klara av uppdraget är det viktigt att du både kan arbeta med myndighetsutövning men samtidigt stötta och motivera individer. Som person är du kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare är du strukturerad och klarar att följa rutiner och riktlinjer. Då du i arbetet möter människor i en utsatt situation måste du vara professionell i din yrkesroll och ha ett bra bemötande. Eftersom du kommer att samverka med många olika aktörer kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga och att du är lyhörd. Tycker du som vi, att det här låter som ett spännande och viktigt uppdrag? Välkommen in med din ansökan!

Övrigt
Urval och intervjuer kommer påbörjas under ansökningstiden. Sök redan idag! I denna rekrytering efterfrågar vi inget personligt brev, du kommer istället få besvara nåra enkätfrågor i ansökningsförfarandet. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anna Romare
Telefon 031-366 87 82
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.