Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten i Majorna-Linné

Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten i Majorna-Linné

Om arbetsplatsen
Majorna-Linné är Göteborgs folkrikaste stadsdel med cirka 64 000 invånare. Med närheten till både hamn och grönområden, den gamla bebyggelsen och det rika kulturutbudet, är det en attraktiv del av staden att leva och vistas i.
Stadsdelsförvaltningen i Majorna-Linné har cirka 1800 anställda. Här arbetar vi inom verksamheter som individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso-sjukvård och social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Med engagemang och nytänkande gör vi stor skillnad för många. Göteborgs stads stadsdelsorganisation är under genomlysning som ett led av stadens behov av ständiga förbättringar.

Arbetsuppgifter
Välkommen att söka tjänsten som utredande socialsekreterare vid Barn- och ungdomsenheten i Majorna-Linné. Du kommer att arbeta i ett team om tretton engagerade socialsekreterare. Teamets uppdrag är att enligt gällande lagstiftning utreda behov av insatser hos barn och ungdomar i åldrarna noll till tjugo år. I uppdraget ingår även att följa upp beviljade biståndsinsatser.
Enheten har en mottagningsgrupp med fyra socialsekreterare som du kommer att samarbeta med.

Du kommer i din handläggning även att samarbeta tätt med kollegor i stadsdelens egen öppenvårdsverksamhet och vår familjehemsverksamhet. Vi lägger stor vikt vid ett nära samarbete mellan socialkontorets alla enheter.

Du får metodhandledning/arbetsledning, enskilt och i grupp av 1:e socialsekreterare samt extern processinriktad handledning i grupp tillsammans med kollegor från teamet.

En stor del av personalen har lång yrkeserfarenhet. Som nyanställd får du en fadder som medverkar i din introduktion på arbetsplatsen.

Vi bedriver verksamheten i det gemensamma socialkontorets nya, moderna lokaler som är belägna centralt i stadsdelen nära allmänna kommunikationer och andra verksamheter vi samarbetar med.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Du har en vilja att specifikt arbeta med utredningar av barn/ungdomar, är flexibel som person samt har förmåga att driva processer framåt.

Du har hög förmåga att samarbeta med andra. Att du har kunskap om barn och unga och deras utveckling är en viktig förutsättning för att arbeta hos oss.

Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, vara trygg med aktuell lagstiftning och handläggningsprocesser.

Du behöver också ha B körkort.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Urval och intervjuer kommer påbörjas under ansökningstiden. Sök redan idag!

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a friskvårdsbidrag, medarbetarstöd, rabatterade träningskort och cykelförmån.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Rosengren
Telefon 031-365 98 65
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.