Slagverkslärare till Kulturskolan Angered, vikariat 40%

Slagverkslärare till Kulturskolan Angered, vikariat 40%

Om arbetsplatsen
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter
Nu söker Kulturskolan Angered en slagverkslärare till vår eftermiddagsverksamhet. Du undervisar i slagverk och trumset, enskilt och i grupp. Du ingår i flera arbetslag och du förväntas bidra med egna idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt kunna samarbeta mot gemensamma mål. Du har själv ansvar för dina elever och grupper och verkar för goda kontakter med deras föräldrar. Du kommer också att medverka vid konserter och andra kulturevenemang. Vidare deltar du aktivt i kulturskolans utveckling och samarbetar med andra lärare i ämnesövergripande projekt. Kulturskolan Angered är en verksamhet och en mötesplats - för ung konst och kultur. Vårt uppdrag är att bedriva verksamhet och undervisning inom kulturella färdigheter som foto, cirkus, musikproduktion, musik, teater, dans, bild med mera för målgruppen 6-19 år på deras fria tid. Vi är aktiva på barn och ungas fria tid samtidigt som vi har ett gott samarbete med förskolor och grundskolor. I Angereds stadsdelsförvaltning arbetar vi utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt; vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk examen från musikhögskola med inriktning slagverk, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant. Du behärskar blandade genrer från klassisk till modern musik. Det är viktigt att du som söker tjänsten har verktyg för att kunna fånga och inspirera unga genom en varierad och lustfylld undervisning. Du ger kulturskolans deltagare möjlighet till inflytande och delaktighet på undervisningens innehåll och utformning. Du förväntas ha pedagogisk insikt och förståelse. Du är också tydlig i ditt pedagogiska ledarskap och har god struktur och pedagogiska färdigheter i undervisningen. Som person är du kreativ och samarbetsinriktad. Dagligen får du möta nyfikna barn i en spännande och utvecklande fas i livet. Det är viktigt att du är lyhörd för elevernas egna önskemål och idéer. Du har ett gott bemötande och visar respekt och hänsyn för alla du möter i din yrkesroll. Du har förmågan att inspirera, utarbeta och anpassa lektionerna utifrån deltagarnas unika förutsättningar. Du har en tydlig drivkraft i att få barn och unga att växa och utvecklas både socialt och musikaliskt - genom musik och kultur. Du har förväntningar och en tro på att alla kan lyckas. I ditt arbete tar du självständigt ansvar för din roll och för dina arbetsuppgifter.

Övrigt
I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev. I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar. I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån, och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid. Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Annajohanna Lindskog
Telefon 031-365 26 79
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.