Slöjdlärare på Fiskebäcksskolan

Slöjdlärare på Fiskebäcksskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla undervisningen på Fiskebäcksskolan? Vi söker nu en behörig lärare i textil- samt trä- och metallslöjd som brinner för barns lärande och utveckling. För närvarande handlar det om årskurserna 4-9. Mentorskap och klassföreståndarskap kan så småningom komma att ingå. Vår målsättning är att Fiskebäcksskolan ska vara en skola där elever, medarbetare och vårdnadshavare trivs och känner ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. Arbetet som lärare innebär att du tillsammans med kollegor driver pedagogisk utveckling och tillsammans ansvarar för att varje skoldag ska bli så bra som möjligt. Du kommer ha ansvar för att planera och genomföra undervisning, samt delta i enhetens arbete med att följa upp verksamhetens mål enligt gällande styrdokument. Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett omväxlande och meningsfullt arbete. Fiskebäcksskolan är en inte alltför stor skola, 570 elever i spannet F-9. Skolan har en väl fungerande verksamhet som präglas av trygghet och studiero, stort fokus på studier och goda resultat, samt hög kompetens bland personalen - både individuellt och som grupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarlegitimation med behörighet att undervisa i textil- samt trä- och metallslöjd. Viktigt är att du har god förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och till dina kollegor. Arbetet kräver att du är flexibel och har god förmåga att ta egna initiativ. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Mats Lind
Telefon 0736660733
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.