Skolsköterska till område 2

Skolsköterska till område 2

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del av elevhälsans arbete i Grundskoleförvaltningen och arbeta i ett sammanhang där det finns hög kompetens, kvalitet och trevliga arbetskamrater. Då är du välkommen att söka tjänsten som skolsköterska inom utbildningsområde 2 i Göteborg Du kommer att ingå i skolans elevhälsa som förutom skolsköterska också består av specialpedagoger, skolkurator, skolpsykolog, skolläkare samt rektorer. Du arbetar bland annat enligt mål och riktlinjer för den samlade elevhälsan i Göteborgs stad, Göteborgs stads metodhandbok för skolsköterskor och skolläkare samt enligt Skolhälsovårdens handbok för PMO som är elevhälsans digitala dokumentationssystem. Som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. I samarbete med skolledning och övrig skolpersonal utgör elevhälsan en viktig stödprocess för att skapa goda förutsättningar för barns och ungdomars hälsa samt utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsans professioner ligger samlade under en gemensam chef och du blir då en del av ett större sammanhang, Centrum och Norra Angereds elevhälsa. Dina arbetsuppgifter som skolsköterska är bl.a: * hälsofrämjande arbete * hälsobesök och vaccinationer * öppet mottagningsarbete * aktivt deltagande i skolans elevhälsa * samverkan med elev/förälder, lärare och övrig personal på skolan * samverkan med externa aktörer/myndigheter * enskilda stödsamtal * förebyggande antimobbningsarbete * samtal i elevgrupper med olika förebyggande teman

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälsosjukvård för barn och ungdomar, distriktssköterskeutbildning eller skolsköterskeprogrammet. Erfarenhet av skolhälsovård, elevhälsoarbete, kunskap om folkhälsovetenskap samt erfarenhet och/eller intresse av att arbeta med barn/ungdomar är meriterande. Goda datorkunskaper krävs då du kommer att arbeta i olika IT-system. All dokumentation för skolsköterskor och skolläkare samt elevhälsan sker i PMO, ett stadenövergripande journalföringssystem och det är en fördel om du har erfarenhet av detta system Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, det är viktigt att du har en god kontakt med barn och deras föräldrar. Som skolsköterska behöver du kunna arbeta självständigt och vara trygg i din profession. Noggrannhet, flexibilitet, social säkerhet och även en stor portion humor är andra egenskaper vi värdesätter.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Göran Parkrud
Telefon 031-3657139
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.