Skolpsykolog sökes till utbildningsområde 4

Skolpsykolog sökes till utbildningsområde 4

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en psykolog till skolor i utbildningsområde 4. Vakansen avser ett föräldravikariat på 50-100 % och stäcker sig till juni 2021. Tjänsten är förlagd till Torpaskolan samt eventuellt annan skola i området. Torpaskolan är en grundskola f-9 med två paralleller. Du kommer att ingå i den samlade elevhälsan på skolan och bidra med dina psykologiska kunskaper i det gemensamma arbetet kring elevernas inlärning och hälsa. Rektor leder och fördelar det dagliga elevhälsoarbetet. I ditt uppdrag ingår att bidra med handledning och konsultation, genomföra bedömningar, skolpsykologiska utredningar, ha stödsamtal, samtal med elev, pedagoger och vårdnadshavare samt bidra med psykologisk kompetens i det pedagogiska arbetet. I tjänsten kommer du samverka med andra förvaltningar och myndigheter. Elevhälsans uppdrag är framförallt att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, men innefattar även åtgärdande insatser. Det är ett spännande arbete med stor variation i arbetsuppgifter och stor möjlighet att påverka innehållet själv. Inom utbildningsområde 4 arbetar 8 psykologer som samlas regelbundet tillsammans med kollegor i utbildningsområde 3 med PLA/professionsutvecklare som samordnare. Du har din arbetsplats i lokal tillsammans med psykologkollegor. Möjlighet till handledning finns. Din chef är områdets Elevhälsochef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * är legitimerad psykolog * tycker om och har förmåga att driva utvecklingsarbete * har goda kunskaper inom NPF-området * är väl förtrogen med adekvata testinstrument * kan skapa förtroendebärande relationer * är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt * är ansvarstagande * har en god samarbetsförmåga * kan arbeta självständigt Det är meriterande om du har: * någon form av vidareutbildning gällande handlednings-/konsultationsmetodik * erfarenhet av arbete inom skola/förskola * erfarenhet av arbete med barn och ungdomar * utredningsvana Då tjänsten är fördelad på flera skolenheter finns eventuellt möjlighet att arbeta deltid i kombination med annat uppdrag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.