Skadereglerare på Enhet X

Skadereglerare på Enhet X

Om arbetsplatsen
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt. Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall. Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver. Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

Arbetsuppgifter
Då vår kollega kommer att vara tjänstledig under en period, söker vi nu en skadereglerare till enhet X på Kretslopp och vatten. Enhetens ansvar innefattar förutom skadereglering även byggkontroll, fettavskiljarärenden och fakturering. Enheten tillhör avdelningen Kundnära tjänster där våra kollegor ansvarar för kundservice, anslutnings- och vattenmätarärenden. Vi har ett nära samarbete inom avdelningen och arbetar tätt tillsammans med driftavdelningarna och förvaltningar och bolag i Göteborgs stad. Som skadereglerare arbetar du nära avdelningschef, enhetschefer, driftpersonal och ingenjörer. Arbetsuppgifterna består i att utreda, samordna och administrera skadeståndsanspråk som kommer in till förvaltningen. Dessa anspråk avser exempelvis källaröversvämningar från vatten- och avloppsrörnät, skador som uppkommer i vår drift och projekt och kravställande när externa parter orsakar oss skada. Du kommunicerar muntligt och skriftligt med skadelidande och försäkringsbolag. I dina arbetsuppgifter ingår också löpande ekonomisk uppföljning av skadeärenden samt vidareutveckling av rutiner och arbetssätt kring skadereglering.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning för arbetsuppgifterna och ett intresse för teknik är viktigt. Du har erfarenhet från skadereglering, och det är meriterande om du har arbetat inom VA-området, byggnadsbesiktning samt inom juridik. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du är strukturerad, bra på att leda och fördela arbete och har ett målinriktat, flexibelt och serviceinriktat arbetssätt. I rollen som skadereglerare är det viktigt att du kan möta och kommunicera med omgivningen på ett professionellt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Önskvärt med körkort. Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån. Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter, som ligger rätt i tiden, där vi gör nytta för göteborgarna. Vi har precis flyttat in i nybyggda lokaler som är anpassade efter våra behov och ett aktivitetsbaserat och digitalt arbetssätt.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Johan Jernkrok
Telefon 031-368 27 67
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.