Sjumilaskolan söker behörig SO-lärare till årskurserna 7-9

Sjumilaskolan söker behörig SO-lärare till årskurserna 7-9

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Sjumilaskolan söker dig som är behörig SO-lärare för årskurserna 7-9 och som vill arbeta på en skola med fokus på språk och god kvalitet i all undervisning och i allt lärande. Har du viljan att vara med och göra skillnad för våra elever, sök då ett roligt och utmanande jobb hos oss! Du får en god möjlighet att göra ett bra arbete för våra elever tillsammans med behöriga och mycket kompetenta kollegor och skolledning. På skolan pågår aktivt utvecklingsarbete kring t ex framgångsrik undervisning för all pedagogisk personal. Alla elever på skolan har tillgång till digitala verktyg i sitt skolarbete. Sjumilaskolan har de senaste åren genomgått stora förändringar och nu visar elevernas förbättrade resultat det goda arbete som alla medarbetare bidragit med. Det arbete vi gör tillsammans gör skillnad och det är spännande att vara med! Det är nu dags för nyrekrytering till undervisningen i SO för högstadieåren. Allra helst ser vi att du har behörighet i alla fyra SO-ämnena.

Kvalifikationer
Vi vill poängtera att endast du som är behörig lärare och har legitimation kommer att vara aktuell för anställning. Arbetslivserfarenhet är meriterande men inget krav, även du med kort erfarenhet kan söka då erbjuder vi en mentor till dig i introduktionen till ditt arbetsliv som lärare. Du är väl insatt i våra styrdokument och kan omsätta dem i praktiken. Du har goda ämnesspecifika kunskaper. Du är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt. Du är trygg som person och är kommunikativ. Därtill har du förmåga att skapa arbetsro och att väcka nyfikenhet och lust hos eleverna. Det är viktigt att du står för struktur samtidigt som du kan skapa goda relationer. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav för anställningen. Du delar såklart de värderingar som speglas i läroplanen. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ida Wahlqvist
Telefon 031-366 50 37
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.