Sjuksköterskor till hemsjukvården i Askim-Frölunda-Högsbo

Sjuksköterskor till hemsjukvården i Askim-Frölunda-Högsbo

Om arbetsplatsen
Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter
Är det du som gör det möjligt att bo kvar hemma? Nu behöver vi dig som är sjuksköterska till vår verksamhet. Vi håller just nu på att förstärka upp vår organisation och söker ett flertal sjuksköterskor till hemsjukvården. Här får du ett meningsfullt och varierat arbete där du möter många olika människor i deras vardag.

I rollen som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med rehabiliteringspersonal för att sätta upp mål, planera, leda och följa upp vården i samråd med patient och anhöriga. Uppdragen utförs som hembesök eller genom handledning eller delegering till omvårdnadspersonal. Du och dina sjuksköterskekollegor driver och utvecklar en kompetent verksamhet där hög vårdkvalité och patientsäkerhet är det primära uppdraget. Det är även en stor och angelägen arbetsuppgift att bidra till god samverkan med övriga vårdgivare. Du samverkar i tvärprofessionella team, utifrån ett vårdvetenskapligt förhållningssätt, både internt och externt. Du utför ordinationer på uppdrag av läkare från slutenvården, primärvården eller efter egen bedömning samt arbetar med avvikelser och dokumentation.

Vår vision inom hälso- och sjukvård i Askim. Frölunda-Högsbo är att den enskilde ska känna sig trygg och självständig i sin vardag, bland annat genom att vi är; Tillgängliga, Ansvarsfulla, Nyfikna, Kompetenta och Empatiska. Vi har ett internt introduktionsprogram för nyanställda där stort fokus ligger på att skräddarsy introduktionen för varje medarbetare. Programmet ger dig de bästa förutsättningarna som krävs för att arbeta inom kommunal hälso- och sjukvård. Du får en trygg start och möjlighet att utvecklas i din profession. Arbetet sker i första hand på dagtid men det ingår även att arbeta i gemensam jour och tjänstgöring var fjärde helg.

Vem blir din chef?
Jag som kommer bli din chef heter Anders Hult och arbetat som chef i drygt femton år i olika tjänster. Inom hemsjukvården i Askim-Frölunda-Högsbo har tjänstgjort som chef för bl.a. ASIH, Natten samt vår gemensamma administration och nu är jag chef för den Allmänna enheten. Jag är en lugn och trygg ledare som värdesätter ett öppet arbetsklimat. Jag är en närvarande chef som är lätt att komma i kontakt med. Det jag förväntar mig av mina medarbetare är att bidra med engagemang och att arbeta utifrån ett personcentrerat synsätt. Att vi tillsammans kan göra skillnad för dom vi är till för! Läs mer på Linked-in: https://www.linkedin.com/in/anders-hult-602a0136/

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Om du har specialist- eller påbyggnadsutbildning till distriktssköterska är det meriterande, men det är inte ett krav. Vi ser gärna att du har arbetat några år som sjuksköterska och har ett uttalat intresse för att arbeta i hemsjukvården. Erfarenhet av arbete i hemsjukvård är meriterande. Arbetet kräver att du har B-körkort och vana av att köra bil. Vidare har du god datorvana, erfarenhet av att dokumentera i journalsystem och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Då arbetet som sjuksköterska är ett självständigt arbete behöver du vara trygg i din profession, du tar ansvar och har ett reflekterande förhållningssätt. Du har god kommunikativ förmåga och kan anpassa din information utefter situation och patientens behov. Då en stor del av arbetet är handledning av omvårdnadspersonal är det viktigt att du gillar att, på ett pedagogiskt sätt, förmedla instruktioner till andra. Eftersom du kommer att möta många olika typer av människor är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och alltid sätter patienten i fokus.

Övrigt
I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Anders Hult
Telefon 031-366 05 20
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 dec 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.