Schemaläggare till Hvitfeldtska gymnasiet

Schemaläggare till Hvitfeldtska gymnasiet

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Hvitfeldtska gymnasiets är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Vi erbjuder en arbetsplats med kunnig och engagerad personal, och med motiverade elever. Du får arbeta i stadens största och äldsta skola, i en historisk miljö, mitt i centrala Göteborg. Hvitfeldtska gymnasiet är en av Sveriges mest sökta gymnasieskolor. Hvitfeldtska gymnasiet ingår tillsammans med Angeredsgymnasiet, International High School of the Gothenburg Region (IHGR) och Schillerska gymnasiet i gymnasieområde Centrum. Arbetsuppgifter Vill du ha en viktig samordnande roll på Hvitfeldtska gymnasiet? Har du ordning och struktur även i perioder av hög arbetsbelastning? När en av våra två schemaläggare nu slutar söker vi en ersättare. Som schemaläggare på Hvitfeldtska gymnasiet blir du en strategisk samarbetspartner för såväl skolledning som övrig personal på skolan. En av våra schemaläggare slutar efter detta läsår och vi söker nu en ersättare, som tillsammans med befintlig kollega ansvarar för skolans samordning, främst genom schema, kalendarium och tjänstefördelningsstöd till rektorerna. I nära samarbete med skolledningen och utefter deras tjänsteplanering och pedagogiska önskemål, lägger du och din kollega skolans schema samt underhåller detta under läsåret. Ni schemalägger tillfälliga inslag som exempelvis prövningar, lokaluthyrningar och aktiviteter som Hvitfeldtskadagen. På uppdrag av skolledningen ser ni till att skolans kalendarium uppdateras och får genomslag i schemat. Tillsammans med din kollega ansvarar du för skolans närvarosystem samt för utdelning av studentcards och elevfotografering. Vidare kommer du att administrera elevernas Individuella val och språkval samt samverka med andra gymnasieskolor i planeringen av dessa. I genomsnitt kommer ca hälften av arbetstiden att ägnas åt schemaläggning/samordning, den andra delen är läraruppdrag.

Kvalifikationer
Du har en mycket god kommunikativ och administrativ kompetens, samt en god förmåga att skapa ordning och struktur. Du är en van datoranvändare och har lätt för att lära dig nya system. Tjänsten innebär att kunna arbeta självständigt, men också kunna ha nära samarbete med pedagogisk personal och ledning. Du är lösningsfokuserad och har lätt att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning. Erfarenhet av schemaläggning på gymnasieskola och att arbeta med NovaSchem eller Skola24 är meriterande. Även arbete i andra skoladministrativa system och erfarenhet av att arbeta i en stor gymnasieskola är meriterande. Lärarlegitimation är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I rekryteringen kan tester ingå.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgs stad samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll, måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret (av typ 442.14) innan anställningsavtal kan upprättas. Ett sådant utdrag beställs från Polisens hemsida. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Mikael O Karlsson
Telefon 0706-171 418
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.