Samhällsvägledare i tigrinja på Integrationscentrum

Samhällsvägledare i tigrinja på Integrationscentrum

Om arbetsplatsen
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare. Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlik stad" - en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att undervisa i samhällsorientering på tigrinja samt bemanna enhetens informationskontor. Att planera, genomföra och efterarbeta lektioner ingår i undervisning av samhällsorientering för nyanlända. Vanligt förekommande uppgifter i informationskontoret är t.ex. att ge vägledning kring sjukvård, arbete, bostad och migrationsfrågor

Kvalifikationer
Du som lämnar intresseanmälan ska behärska tigrinja flytande i tal och skrift och ha god kunskap om samhälle och vardagsliv i de länder där språket talas. Vidare har du god kunskap om det svenska samhället och behärskar svenska i tal och skrift. Du bör ha en lämplig högskoleutbildning med inriktning på pedagogik eller motsvarande kompetens utifrån arbetsgivarens bedömning. Vi välkomnar även dig som är student inom pedagogik att lämna intresseanmälan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa vuxna. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter målgruppen och du har lätt för att hitta och utveckla nya pedagogiska och didaktiska metoder. Du är insatt i vad det innebär att arbeta med digitala undervisningsformer. Du har ett genuint intresse för vuxnas lärande och är lyhörd för deltagarnas olika behov samt har intresse att arbeta med grupprocesser. Du bör också vara bekväm med att informera om och föra dialog om allt från hur samhället och olika myndigheter fungerar till sexuell hälsa och värdegrundsfrågor. På det personliga planet är du serviceinriktad samtidigt som du kan arbeta utifrån ett förhållningssätt som bygger på hjälp till självhjälp. Du tycker om att arbeta i individuella möten med människor och har god empatisk förmåga. Du har lätt för att ta tillvara på olikheter och är lyhörd. Du har god självkännedom och personlig mognad samt är van vid att samarbeta. Lika viktigt är att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetstiden är dagtid men kvällskurser kan förekomma. Integrationscentrum är en mötesplats för nyanlända, andra invandrare och svenskar. Här kan nyanlända läsa samhällsorientering och lära sig mer om svenska samhället, få hjälp på Informationskontoret på flera språk med information och rådgivning, till exempel förstå blanketter och kontakta olika myndigheter. På Integrationscentrum finns också Språkvän där svenskar och invandrare får hjälp att träffas i personliga kontakter på fritiden, både individuellt, i grupp och familjevis. På enhetens informationskontor får nyanlända familjer och individer individuell vägledning på eget språk utifrån metodik som fokuserar på att stärka individidens egenmakt och förmåga att självständigt klara sig i samhället. För att veta mer om Integrationscentrum besök gärna vår webbplats: www.goteborg.se/integrationscentrum
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.