Räddningstjänsten Storgöteborg söker brandmän för sommarvikariat

Räddningstjänsten Storgöteborg söker brandmän för sommarvikariat

Om arbetsplatsen
Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.

Arbetsuppgifter
Är du en ansvarsfull, engagerad och empatisk kvinna eller man som vill göra skillnad på riktigt för din omgivning? Vill du dessutom uppleva hur det är att arbeta för ett stort räddningstjänstförbund där variationen av uppdrag är bred? Då är detta sommarjobbet för dig! Här på Räddningstjänsten Storgöteborg behöver vi dig som deltar i vårt arbete med räddningsinsatser vid bränder och olyckor. Din emotionella stabilitet och personliga mognad gör att du kan möta människor som ofta befinner sig i svåra situationer, ge support i väntan på ambulans och stötta drabbade och olycksoffer. Din goda samarbetsförmåga gör att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och du är drivande både i akuta situationer och i det långsiktiga arbetet. Utöver att åka på larm ingår även andra delar i arbetet, exempelvis att öva inför kommande insatser och fysisk träning för att upprätthålla god fysisk arbetsförmåga. Säkerhetsmedvetandet är högt så kontroll av fordon och materiel är också viktiga inslag i arbetet liksom underhåll av brandmaterial. Vikariatet gäller under sommarperioden. När du börjar hos oss får du en gedigen introduktion där du träffar personer i vår organisation och där vi pratar om samarbete, ansvar, problemlösning och övar på hur du ska utföra ditt arbete på rätt och säkert sätt.

Kvalifikationer
Vi behöver dig som har fullgjort minst termin tre av SMO-utbildningen vid anställningstillfället och genomfört LIA-praktiken. Alternativt har du 15 veckors brandman-heltidsutbildning. Du ska ha ett godkänt rullbandstest för nyanställning enligt AFS 2005:6 som är genomfört 15 september 2020 eller senare. Du ska också ha godkänt sim- och livräddningsprov, Guldbojen, eller badvaktsutbildning som är genomförd 15 december 2019 eller senare samt körkort B. Om du tidigare har arbetat som brandman, har hantverks- eller sjukvårdserfarenhet, ser vi det som meriterande. Din ansökan ska innehålla: * Personligt brev och CV * Intyg på avslutad eller pågående utbildning * Intyg på rullbandstest daterat 15 september 2020 eller senare * Intyg på simprov Guldbojen eller badvaktsutbildning daterat 15 december 2019 eller senare. * Kopia på körkort lägst B Vi behöver din ansökan senast den 8 november. Anställningstester Den 15-16 december genomför vi anställningstester på Gårda brandstation och Friidrottens hus. Anställningstesterna består av intervju, stresstest, fysiska tester och höjdtest.

Övrigt
Inför anställning får du genomgå medicinsk kontroll, göra rullbandstest och alkohol- och drogtest. Erbjudande om anställning sker under förutsättning att dessa är godkända.
Mer info
Kontaktperson Jan Qvist
Telefon 031-335 26 51
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.