Projektledare till projekt för flytt av samlingar

Projektledare till projekt för flytt av samlingar

Om arbetsplatsen
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 750 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

Arbetsuppgifter
Göteborgs Stads samlingar är en av Sveriges största och har betydande angelägenhet både lokalt, nationellt och internationellt. Vi bedriver en aktiv samlingsförvaltning för att främja och möjliggöra kunskapsuppbyggnad, sammanhang och delaktighet. Nu planerar vi för ett nytt magasin som gör att samlingarna ska få en ändamålsenlig, säker och ren bevarandemiljö. Vill du vara med och bidra till att tillgängliggöra samlingarna för framtiden? Välkommen med din ansökan! Vi söker nu en erfaren projektledare som ska leda och samordna flytten av Kulturhistoriska avdelningens samlingar, som omfattar ca 1 miljon objekt och flera miljoner arkivalier och bilder. Arbetet innebär att samordna flyttprocessens olika delar, vilket innebär allt från inventering och registrering till packning och övriga förberedelser av objekt inför transport. Arbetet sker tillsammans med övrig personal och externa aktörer. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i frågor som rör transport, logistik, packning och säkerhet. I tjänsten ingår planering av inköp inom ramen av projektet. Du kommer att arbeta nära chef och samlingspersonal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen inom arkeologi, museiologi, konservering eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Projektledarutbildning är meriterande. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av projektledning i en liknande roll och du har tidigare haft ett ekonomiskt ansvar. Erfarenhet av samlingsarbete är meriterande, liksom tidigare arbete i samlingsdatabaser. Vi söker dig som är trygg i din kompetens och kan driva projekt från start till mål inom uppsatt tidsram och budget. Du är samarbetsinriktad och trivs med att ha många kontaktytor då du kommer att arbeta med samlingspersonal, medarbetare inom sektorn och externa aktörer i projektet. Du har förmåga att motivera och skapa ett gott arbetsklimat. Uppdraget kräver att du är strukturerad och har förmåga att fånga upp och finna lösningar för behov som uppstår i verksamheten.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Charlotta Dohlvik
Telefon 031-368 35 72
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.