Projektledare inom vård och omsorg

Projektledare inom vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter
Vi är Göteborg! Vi behöver dig som är en driven och målinriktad projektledare! Drivs du av att skapa nyttor för medarbetare och medborgare i Göteborgs stad? Ser du att digitalisering och automatisering skapar möjlighet för nya beteenden och arbetssätt? Då kan du vara vår nya kollega! Verksamhetsområde vård och omsorg erbjuder tjänster som stödjer chefer och medarbetare genom att skapa möjligheter för ett enhetligt, kvalitetssäkrat och effektivt arbetssätt i staden. Exempel på tjänster som Intraservice erbjuder stadens förvaltningar och bolag inom området är systemstöd, processtöd och utbildning för chefer och medarbetare. Som projektledare hos oss kommer du att arbeta med att identifiera, upphandla och implementera nya tjänster och lösningar för berörda verksamheter i Göteborgs stad. Du ansvarar för att samverka med beställare, projektägare och övriga projektintressenter för att säkerställa att projektets leveranser uppfyller behoven. Du kommer att arbeta i projekt av varierande storlek och ibland i flera projekt parallellt. I stora projekt agerar du i rollen som delprojektledare. Du kan även komma att arbeta med uppdrag i rollen som verksamhetsutvecklare. Det kan till exempel innebära att kartlägga och analysera verksamheters förändringsbehov samt skapa förändringsförslag i nära samverkan med verksamheterna. Som stöd i ditt arbete kommer du att använda vår process och projektstyrningsmodell (PPS) för att leda och styra projekt. Som projektledare ansvarar du bl.a. för följande inom ramen för projektet: * Planera, leda, styra, samordna, följa upp och rapportera mindre projekt eller delprojekt. * Säkerställa att projektet eller delprojekt når överenskomna mål. Resultatansvar inför styrgrupp, beställaren och/eller huvudprojektledare * Utföra aktiv riskhantering * Delta i upphandling och avtalsarbete * Leverantörskontakter * Förankra projektresultat inom berörda verksamheter

Kvalifikationer
Till den här rollen söker vi dig som har högskoleutbildning inom ett område som vi bedömer relevant. Du ska ha projektledarutbildning och har mångårig dokumenterad erfarenhet som projektledare. Du har dessutom en utbildning/certifiering IPMA eller PMP inom projektledning. Du har också erfarenhet av förändringsledning i komplexa organisationer samt av att skapa förändring genom digitalisering. Det är meriterande om du har kompetens/ erfarenhet av: * arbete inom sektorn vård & omsorg * informationssäkerhet, PUL och dataskyddsförordningen (GDPR) * offentlig upphandling * projektmodellen PPS och/eller av projektverktyget Antura * utbildning/certifiering inom förändringsledning såsom exempelvis PROSCI. För att lyckas i den här rollen behöver du kunna leda projekt mot uppsatta mål. Du behöver även kunna identifiera och analysera risker/ problem som uppstår samt hitta lösningar. Du skapar goda samarbeten och har förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt, både i tal och skrift, med många olika intressenter och på olika nivåer. Du är drivande, tar initiativ och ser till att de blir genomförda. Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats. Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Demis Stavridis
Telefon 031-367 83 09
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.