Projekteringsledare/ Projekteringssamordnare till Fastighetskontoret!

Projekteringsledare/ Projekteringssamordnare till Fastighetskontoret!

Om arbetsplatsen
Fastighetsnämnden ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i Göteborg. Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborgs framtid. Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor ligger i anrika lokaler nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, en god stämning och engagerade medarbetare. Vårt uppdrag är spännande och hos våra medarbetare på fastighetskontoret finns en bred erfarenhet och en stor bredd i kunskap. Hos oss får du stort ansvar med inblick i och närhet till stadens utveckling. Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

Arbetsuppgifter
Vi tänker oss att du är en person med lång erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen och gärna med erfarenhet av komplexa byggprojekt i stadsmiljö. Du tycker att det skulle vara roligt och utmanande med en roll där du är experten och delar med dig av din kunskap till andra. Eftersom du har erfarenhet inom ett område som vi inte kan lika bra kommer du att bli ett bollplank och stötta projektledarna i sitt arbete. I rollen som projekteringssamordnare hos oss kommer du att fungera som expertstöd vid bedömning av genomförbarhet av detaljplaner i både planerings-, projekterings- och utbyggnadsskedet med högt fokus på mark och anläggningsfrågor. Du ska utifrån din erfarenhet kunna se helheten och komma med förslag på alternativa lösningar som förebygger problem längre fram. Du kommer att vara delaktig, samt ge råd i flera frågor såsom framtagande av projekttidplaner, skedesindelningar, genomförbarhet, planer för bygglogistik och förfrågningsunderlag, projekteringsmöten, avtal, samt stöd vid kostnadsbedömningar av allmän plats. En viktig del i arbetet är också samordning mellan olika aktörer i planeringsskedet såsom byggherrar, exploatörer, kommunala förvaltningar, ledningsägare med flera. Du blir ett stöd för våra projektledare i förhandlingar och avtalsdiskussioner med olika byggaktörer, men du kommer även delta i interna rådgruppen med andra specialister som stödjer våra projektledare. På exploateringsavdelningen är vi cirka 60 medarbetare som lär av varandra och utvecklas tillsammans. Vi har en positiv och öppen atmosfär som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. De flesta har bakgrund som lantmätare, men vi har också olika experter inom bland annat geoteknik, byggteknik, miljösamordning och markmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet, till exempel väg- och vatten eller byggnadsingenjör. Det kan också vara så att du har läst 4-årig tekniskt gymnasium som byggts på med en lång erfarenhet. Vi ser att du har en gedigen erfarenhet från planerings-och projekteringsskedet främst för mark- och anläggningbyggnation men även erfarenheter från utbyggnadsskedet. Du kan t.ex. ha arbetat med projekteringsledning, uppdragsledning eller som teknikansvarig inom området. Som person är du driven och lösningsfokuserad och trivs i en roll där du som rådgivare och kvalificerat stöd arbetar tillsammans med dina kollegor i projekten. Du tycker om att ställas inför nya utmaningar och har förmågan att se helheten och kan i planeringsarbetet som görs idag se och förebygga de problem som kan komma längre fram i utbyggnadsskedet. Du har kunskap inom berörd lagstiftning och även kunskaper inom Bas-P/U.

Övrigt
Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris. Till rekryteringsföretag och annonsörer Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ewa Jonassen
Telefon 031-368 11 82
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.