Poolsjuksköterska till Östra Göteborg

Poolsjuksköterska till Östra Göteborg

Om arbetsplatsen
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter
Är du intresserad av ett arbete där du får möjlighet att göra skillnad för patienter och kollegor och där du möter olika målgrupper samtidigt som du ingår i ett väl fungerande team? Inom Hälso och sjukvårdensenheten i östra Göteborg arbetar vi med en intern sjuksköterskepool. Det innebär fast schema men man ersätter och stöttar i verksamhetens alla delar. Som sjuksköterska i vår pool får du ett varierande arbete och uppskattat arbete. Som sjuksköterska i den kommunala Hälso- och sjukvården ansvarar du för hälso- och sjukvårdsuppgifter inom ditt ansvarsområde. Du kommer att arbeta självständigt men samtidigt finns det ett väl fungerande samarbete och närhet till kollegor inom ditt område och andra yrkesprofessioner för rådgivning och utbyte av kompetens. I arbetsuppgifterna ingår att planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående. Du bedömer och utför självständigt medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser samt följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning. Du arbetar även med att handleda och delegera olika hälso- och sjukvårdsuppgifter till omsorgspersonal. Vi erbjuder dig ett stimulerande och flexibelt arbete med stort eget ansvar där du har möjlighet att vara med och göra skillnad. Arbetstiden är schemalagt med tjänstgöring var 4:e helg. Låter detta som ett arbete för dig? Välkommen in med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet. Då arbetet består av många möten med både patienter, närstående och andra yrkeskategorier är det av stor vikt att du har en positiv människosyn, är lyhörd och mottaglig för motparten för att därefter ha förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer. Vidare önskar vi att du är trygg och stabil i din yrkesroll, är van vid att prioritera och att driva dina egna processer framåt. Du är duktig på att få andra människor med dig genom att skapa engagemang, delaktighet och föra en tydlig kommunikation. Utifrån yrkesrollen är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, samt att du har ett strukturerat arbetssätt, god datavana och förstår vikten av dokumentation. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i en mångkulturell miljö. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Christina Kåår
Telefon 031-365 36 90
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 dec 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.