Planarkitekt (vikariat)

Planarkitekt (vikariat)

Om arbetsplatsen
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del av nordens största stadsutvecklingsprojekt? Vi söker två vikarierande planarkitekter som vill vara med och driva stadsutvecklingen i Sveriges näst största stad genom projekt och planer som har stort inflytande på framtidens Göteborg. En av tjänsterna är placerad på den enhet som driver utvecklingen av Älvstaden och en av tjänsterna är placerad på den enhet som driver utvecklingen av sydvästra Göteborg, inklusive södra skärgården. Göteborg ska växa, både inom centrum och i dess utkant. Variationen i projekten vi arbetar med är stor. Allt från centralt belägna kvarter med stora kulturmiljöfrågor, samhällsviktiga funktioner som polishus och kraftvärmeverk till nya småhusområden utanför centrum, sociala frågor i våra miljonprogramsområden och utveckling av nödvändig infrastruktur och skolor. Vi har höga ambitioner i arbetet för att skapa en bra stad att leva och verka i. Vi på stadsbyggnadskontorets planavdelning är drygt 100 personer som har ett otroligt spännande uppdrag: att utveckla Sveriges näst största stad genom stadsplanering. Vi arbetar tillsammans med andra kompetenser i staden och med många olika intressenter för att Göteborg ska bli en grön, nära och dynamisk storstad. Just nu är det mer spännande än någonsin att arbeta hos oss eftersom det händer så otroligt mycket inom stadsbyggnadsområdet! Som planarkitekt ansvarar du för att självständigt driva detaljplaner och medverkar även i andras planer. Du ansvarar för hantverket bakom detaljplaner och arbetar i projektform. Hos oss får du stort inflytande och ansvar för att utforma planförslag. Du får dessutom arbeta med trevliga och kompetenta kollegor som, precis som du, brinner för att forma goda stadsmiljöer. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Du har utbildning på masternivå, exempelvis som arkitekt, fysisk planerare eller motsvarande. För att kunna driva och delta i våra utmanande och komplexa planprojekt har du som söker tidigare erfarenhet inom detaljplanering och erfarenhet av att självständigt driva planprojekt. Du gillar att jobba tillsammans med kollegor och samverka med flera olika aktörer. Som person är du engagerad i ditt arbete och trivs med att självständigt driva dina projekt framåt och med att leda projektteam. Du ligger steget före och har blick för vad som behöver göras. God samarbetsförmåga och en kreativ ådra är också betydelsefullt för att trivas i rollen som planarkitekt hos oss. Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalet redan innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan - sök nu! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.
Mer info
Kontaktperson Anna-Karin Nilsson
Telefon 031-368 16 52
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.