Måltidsbiträde med arbetsledaruppdrag till mottagningskök

Måltidsbiträde med arbetsledaruppdrag till mottagningskök

Om arbetsplatsen
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som arbetsledande måltidsbiträde i Nytorpskolans mottagningskök. Här serveras varje dag 450 portioner till elever i årskurs 4-9 och Din främsta uppgift är att driva arbetet i kök och matsal framåt. Detta gör du genom att arbetsleda köksteamet samtidigt som du medverkar i den dagliga driften i köket och bidrar till att leverera en hundraprocentig service. I dina arbetsuppgifter ingår planering och beredning av komponenter till huvudrätten, salladsbuffé, servering, disk, städ och allt i kök förekommande uppgifter. Köksekonomi, lagerhållning, egenkontroll och specialkost är viktiga uppgifter i köket som du och dina kollegor tar ansvar för. Att hantera de inköps och kostdatasystem som används i verksamheten är också en del av den dagliga driften. Du kommer ha nära samarbete med enhetens köksmästare och enhetschef samt fungera som en länk mellan våra matgäster, rektor och måltidsorganisation. Du kommer tillsammans med din arbetsgrupp delta på skolans matråd och där kunna föra dialog om riktlinjer och förhållningssätt på ett sakligt och kunnigt sätt. Tillsammans med resten av teamet arbetar ni dagligen för att leverera en välsmakande meny, vara lyhörda och synliga för era gäster och säkerställa en hög kvalité- och servicenivå. Hos oss inom Måltid arbetar vi utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Välkommen till oss!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad utbildning som måltidsbiträde eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant samt flerårig erfarenhet som måltidsbiträde i storkök. Du har även kunskap om specialkoster. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning i storkök. För tjänsten krävs att du har goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. För att trivas i uppdraget har du ett helhetstänk kring måltiden där fokus på hög kvalitet och livsmedelssäkerhet är en självklarhet för dig. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Att komma med kreativa lösningar och idéer ser du som en självklarhet. Vidare medverkar du till ett bra klimat i arbetsgruppen och har ett positivt servicebemötande i den dagliga kontakten med våra matgäster och andra kunder. Utifrån ditt ansvarsområde kan du sätta gränser och säga nej när det behövs.

Övrigt
I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev. Tjänsten kan komma att tas i anspråk av företrädesberättigade och tillsätts förutsatt att erforderliga beslut fattas. I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar. I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån, och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid. Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Linda Karlsson
Telefon 073-980 675 4
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.