Lärare till Björlandagården F-3

Lärare till Björlandagården F-3

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Björlandagården är en F-6 skola och ligger naturskönt i norra Torslanda med möjlighet till undervisning i vår närliggande skolskog. På skolan går ca 500 elever och det finns 65 medarbetare. Vi söker en engagerad pedagog som vill jobba på Björlandagården där vi sätter relationen till eleven i centrum och fokus på undervisning och lärande. Vi utbildar och förbereder våra elever för framtiden och digitala verktyg är en del av vår vardag. Vi värnar om trygghet för alla elever och är en trivselskola som erbjuder aktiviteter på rasterna. Du kommer under läsåret 2020/21 ingå i ett arbetslag för årskurs 2. I de dagliga arbetsuppgifterna ingår att du planerar, genomför, utvärderar och säkerställer en högkvalitativ pedagogisk verksamhet som skapar sammanhang för elevernas hela skoldag. Du tillhör ett arbetslag med kollegor som samverkar kring eleverna på enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är examinerad lärare med behörighet/legitimation, att undervisa på lågstadiet. Du har behörighet att undervisa i en bredd av ämnen varav svenska, matematik, SO, NO och engelska är viktiga för oss. Som person tar du egna initiativ, är flexibel, lyhörd och är tydlig. Du ser möjligheter framför svårigheter. Meriterande är: - erfarenhet av elevaktiva och demokratiska metoder. - Erfarenhet och kompetens att använda digitala hjälpmedel i undervisningen. - erfarenhet och skicklighet att göra pedagogisk dokumentation. - erfarenhet och skicklighet att använda språkutvecklande arbetssätt i undervisningen. Vi söker dig som har ett positivt, varmt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar och som har en god förmåga att skapa relation och förmedla kunskap. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Anita Hademalm
Telefon 031-367 40 03
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 sept 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.