Lärare i trä- och metallslöjd till Nordhemsskolan F-6 och 7-9

Lärare i trä- och metallslöjd till Nordhemsskolan F-6 och 7-9

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Nordhemsskolan är en kommunal grundskola F-9 som ligger i hjärtat av Linnéstaden, på lagom avstånd från både centrum och Slottsskogen med allt vad parken har att erbjuda. På skolan går drygt 700 elever varav cirka 190 går i låg och mellanstadiet och 15 på vår grundsärskola 7-9. Skolan har cirka 100 medarbetare. Skolan består idag av tre enheter med en rektor och två biträdande rektorer, men från och med hösten 2021 blir skolan en enhet. Just nu söker vi dig som är utbildad slöjdlärare med inriktning mot trä och metallslöjd till vårt härliga kollegium. Fokus på undervisning, språkutvecklande arbetssätt, och trygga tillitsfulla relationer är våra fokusområden och ledorden är Hänsyn, Omtanke och Ansvar. Vi jobbar aktivt med PALS på skolan. Tillsammans med övriga slöjdlärare på Nordhemsskolan kommer du ansvara för att bedriva och utveckla ämnet slöjd. Du behöver vara väl förtrogen med skolans styrdokument och känna dig trygg i att undervisa i trä och metallslöjd. Du kommer främst att undervisa våra elever från årskurs 3- 6 i grundskolan men även en viss del i 7- 9.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare och har behörighet att undervisa trä- och metallslöjd för elever årskurs 3-9. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Fredrika Ericson
Telefon 031-367 40 53
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.