Lärare i slöjd till Herrgårdsskolan

Lärare i slöjd till Herrgårdsskolan

Om arbetsplatsen
I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola. På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter
Vi söker en slöjdlärare på 60-80% med behörighet att undervisa i textilslöjd och gärna bild. Herrgårdsskolan är en F-6 skola. Skolan är organiserad F-1, 2-3 och 4-6. Vi arbetar utifrån en gemensamt framtagen värdegrund. Personalgruppen har ett gott arbetsklimat och består av både yngre och mer erfarna pedagoger. Vi väljer att se möjligheter och anser att lusten till lärande finns hos alla och vårt uppdrag är att bevara och främja den. Att utgå ifrån styrkor och förmågor är grunden i vårt arbete och vi möter våra elever som behöver det med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du kommer att ansvara för undervisning i slöjd, textilslöjd, i samarbete med kollega, trä- och metallslöjd. Eventuellt ingår också undervisning i bildämnet beroende på tjänstgöringsgrad. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du tillsammans med dina kollegor är med och utvecklar skolans arbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i textilslöjd och gärna bild. Du är trygg och tydlig i din yrkesroll , ansvarstagande och lyhörd och har förmågan att se till varje barns individuella behov. Du har också god förmåga att samarbeta och delta aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av motsvarande uppdrag. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Gerd Elmander
Telefon 0730667812
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.