Lärare i kommunikation, Office och Google Suiten till Yrgo

Lärare i kommunikation, Office och Google Suiten till Yrgo

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Yrgo bedriver yrkeshögskoleutbildning inom områden där näringslivet uttryckt ett behov av engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där medarbetare, studerande och yrkesverksamma i branschen är gemensamt delaktiga. Vi har totalt ca 1900 studerande, 80 medarbetare och ett stort antal gästföreläsare. Våra verksamheter är lokaliserade på fyra olika adresser i Göteborg. Besök gärna vår hemsida för mer information, www.yrgo.se Vi söker en lärare i Kommunikation och Office samt även användandet av andra plattformar till våra yrkesutbildningar. Du kommer att undervisa i grundläggande presentationsteknik, studieteknik, argumentation, sammanträdesteknik, grundläggande skrivregler m.m. liksom användandet av Office-paketet och ex Google Suiten. Arbetet kräver öppenhet att pröva nya arbetsformer samt mycket god IT-kompetens, både pedagogiskt och administrativt. Du kommer tillsammans med kollegor och skolledning ansvara för att organisera, planera, samordna, koordinera, utveckla och integrera dina kurser i de olika utbildningarna. Stor vikt i arbetet läggs vid pedagogisk utveckling och utbildningens förankring i sin samtid och i arbetslivet. I uppdraget ingår att utforma kurser, undervisa och dra nytta av ditt eget såväl som utbildningens etablerade nätverk. Du ska även koordinera, handleda och examinera examensarbeten och andra större projekt. Därutöver ingår samarbete med andra utbildningar, LIA-besök (LIA=Lärande i arbete, praktik), arbete med och utveckling av studerandeinflytande, utvärdering samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har goda, relevanta och aktuella yrkeskunskaper så att undervisningen håller yrkeshögskolenivå. Du är behörig att undervisa i svenska. Då du kommer att undervisa och delta i den kontinuerliga utvecklingen av utbildningarna söker vi dig som har tidigare erfarenheter av undervisning och av att koordinera utbildning. Då flera av våra utbildningar och kurser genomförs på distans är det meriterande om du har erfarenhet av distansmetodik och distansundervisning sedan tidigare. Utbildning i och erfarenhet av vuxenpedagogik är meriterande. Du är kvalitetsmedveten och har god kunskap inom utbildningsområdet. Arbetet kräver öppenhet att pröva nya arbetsformer samt vana vid att använda datorn både pedagogiskt och administrativt. Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt, bygga goda relationer och ta egna beslut. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga, effektivitet, kreativitet och flexibilitet. Naturligtvis delar du våra värdeord: personlig, engagemang, dignitet och modernitet. Vi strävar efter mångfald och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.