Lärare i fritidshem till Torslanda grundsärskola 1-9

Lärare i fritidshem till Torslanda grundsärskola 1-9

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Torslanda grundsärskola är en skola för barn och unga med vissa funktionsnedsättningar. Här arbetar vi utifrån varje elevs individuella behov och förutsättningar. Vi arbetar i kursplan både mot grundsärskolans ämnen och träningsskolans ämnesområden. I skolan arbetar lärare, förskollärare och assistenter. Vi planerar, utvecklar och genomför elevernas träning och undervisning. Vi har till uppgift att vara flexibla och se möjligheter före hinder. Våra elever behöver stöd i de allra flesta situationer under dagen. Vi söker dig som vill arbeta i en liten grupp elever hos oss på Torslanda grundsärskola. Du kommer även att ha ansvar för verksamheten på fritidshemmet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk examen med inriktning mot fritidshemmet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i särskola och tidigare har arbetat med barn i behov av särskilt stöd samt med barn med funktionsvariationer. Fördel är om du kan teckenspråk eller har kunskaper i tecken som stöd och bildstöd. Digital kompetens är ett krav för att hantera information, dokumentera och är en naturlig del i undervisningen. Arbetet kräver att du har förmåga att förmedla trygghet och tillit till eleverna samt själv är lugn och har tålamod. Du ska kunna motivera och utmana men också ha en förmåga att sätta gränser. Då detta är viktiga aspekter i arbetet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. God fysik är ett måste då arbetet kan vara fysiskt ansträngande. Är du flexibel och har god samarbetsförmåga och en vilja att utveckla skolans verksamhet ser vi fram emot din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ann-Britt Engqvist
Telefon 031-366 52 20
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.