Lärare i fritidshem till Styrsöskolan

Lärare i fritidshem till Styrsöskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Styrsöskolan ligger i Göteborgs södra skärgård, Med båten från Saltholmen tar det bara 20 minuter att komma ut till den härliga skärgårdsmiljön! Från årsskiftet 2020 blev Styrsöskolan en F-9-skola i nybyggda och delvis nyrenoverade lokaler. Då blev vi ca 330 elever som kommer från hela södra skärgården och vi är fortfarande inne i en spännande uppbyggnadsfas då två skolor ska bli en. Mycket har landat men det är mycket som är nytt. Skolan ligger i natursköna omgivningar och närheten till skog och hav skapar stora möjligheter att nå fler elever både i undervisningen och på fritidshemmet. Här finns erfarna pedagoger och målsättningen är att i en trygg och stimulerande miljö ge alla barn och unga goda kunskaper och färdigheter inför fortsatta studier och vuxenlivet. Arbetet som lärare i fritidshem innebär att du tillsammans med dina kollegor driver pedagogisk verksamhet på ett lustfyllt sätt efter skolans slut. Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. På rasterna är det framförallt du som fritidslärare som utvecklar rastaktiviteter tillsammans med barnen. På dagtid arbetar du som stöd i en av klasserna på lågstadiet. Du kommer in i ett spännande skede då vi startar upp fritidshemmet i vår nybyggda skola efter jul. Din möjlighet att vara med att påverka fritidshemmets utveckling är stor. Vår vision präglas av trygghet, arbetsglädje och kunskap!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är lärare i fritidshem alternativt fritidspedagog. Meriterande är om du har erfarenhet inom yrket sedan tidigare, men vi vänder oss även till dig som nyligen slutfört eller snart är klar med din utbildning. * Kan du motivera, inspirera och utmana eleverna och har förmågan att visa värme men kan även sätta gränser? * Har du erfarenhet av och kunskap om att arbeta framgångsrikt med elever i behov? * Är du engagerad, drivande och kreativ? * Är du prestigelös och har lätt för att samarbeta? * Är du bra på att skapa goda relationer till elever, kollegor och föräldrar? Stämmer det här in på dig så kan du vara rätt person för oss! Har du dessutom en speciell känsla för skärgården ska du inte tveka. Ring gärna så berättar jag mer om tjänsten. Urvalsarbetet och intervjuer kan påbörjas innan sista ansökningsdag så tveka inte på att söka redan idag! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Daniel Källén Vidman
Telefon 031-367 40 40
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.