Lärare i fritidshem till Sandeklevsskolan

Lärare i fritidshem till Sandeklevsskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Sandeklevsskolan är en F-9-skola med cirka 320 elever belägen i Västra Bergsjön i Göteborg. Skolan har bra kommunikationer med spårvagn 7 och 11, som stannar vid Teleskopgatans hållplats, samtidigt som det är nära till stora grönområden. Skolan arbetar systematiskt med trygghet och studiero, vilket resulterar i att såväl elever som lärare trivs och finner arbetsro. Vi uppvisar för varje termin en tydlig förbättring av såväl elevresultat som skolnärvaro. Detta medför att skolan har ett högt söktryck. På Sandeklevsskolan arbetar vi aktivt tillsammans med våra elever och deras föräldrar för att göra vår skola attraktiv med en väl fungerande undervisning och en hälsofrämjande miljö där alla får möjlighet att utveckla nyfikenhet och lust att lära. Vi vill ge våra barn och ungdomar lärorika år i skolan och lägga grunden till det livslånga lärandet. Vi söker nu en lärare i fritidshem som kan bidra till att utveckla vårt fritidshem i linje med styrdokumenten. Du kommer att arbeta på fritidshemmet där du arbetar för att stimulera elevernas lärande och utveckling utifrån elevernas behov, intresse och erfarenheter men också utmana dem genom att inspirera till nya kunskaper. Du ansvarar för att eleverna erbjuds en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer. Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför och utvärderar du fritidsverksamheten. I uppdraget ingår även att ansvara för och planera rastaktiviteter tillsammans med de elever som är trivselledare. Som lärare i fritidshem hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid genom att uppmuntra till social gemenskap och att stärka grupprelationer. Du måste du tycka att det är roligt, stimulerande och spännande att undervisa elever på fritidshemmet som befinner sig i en andraspråksutveckling och ge varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor.

Kvalifikationer
Till denna tjänst söker vi dig som är legitimerad grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem och behörig att undervisa i något praktiskt/estetiskt ämne. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument inom skolområdet och du har god förmåga att arbeta mot uppsatta mål för att utveckla kvalitén på fritidshemmet. Du är nyfiken, kreativ och du kan inspirera och motivera dina kollegor i arbetslaget. Då vi är en mångkulturell skola är det av stor vikt att du har en förståelse för andra kulturer och en stor förmåga att hitta samarbetsformer och möta eleverna utifrån deras behov och förutsättningar. Dina IT-kunskaper är goda och du arbetar med interaktiva verktyg och dokumentation som en självklar del i undervisningen. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs för tjänsten. Som person är du trygg och stabil och duktig på att skapa goda relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. Är du en person som strävar framåt samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar? Älskar du att se elever lyckas och att spela en viktig roll för deras framgång? Då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan! Ett löpande arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum. Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Eva Ingelsten
Telefon 031-3654701
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.