Lärare i fritidshem till Rosendalsskolan

Lärare i fritidshem till Rosendalsskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Rosendalsskolan är en skola som ligger i ett naturskönt område, nära kommunikationer i Örgryte-Härlanda. Skolan är en nybyggd skola med nya fina lokaler och en inspirerande utemiljö. På skolan går ungefär 550 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vår ambition är att våra elever ska känna lust inför lärandet och vi lägger stor vikt vid att skapa en trygg verksamhet, där varje elev får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi söker en lärare i fritidshem till åk 4-6. Under skoldagen arbetar du med de äldre eleverna och är trivselledare med initiativ och engagemang i rastverksamheten. Efter skoldagens slut är du en del i arbetslaget på fritidshemmet och ansvarar för fritidshemsverksamheten för elever 9-12 år. Som lärare i fritidshem ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten tillsammans med dina kollegor. En del av arbetet kommer innebära arbete som trivselledare/rastutvecklare. Det betyder att du har ett särskilt ansvar för rastaktiviteter för åk 4-6.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad Lärare i fritidshem. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande. För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt och ha god förmåga att planera och organisera. Du behöver kunna ta egna initiativ och ha en flexibilitet som gör att du kan anpassa ditt arbetssätt utifrån situation. För tjänsten är det av stor vikt att du kan skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer och underhålla dessa. Du är lyhörd i din roll för att kunna förstå barnens behov och hitta rätt metoder. Välkommen med din ansökan! Tjänsten kommer att tillsättas under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Emma Johansson
Telefon 0313655322
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.