Lärare i fritidshem till Rosendalsskolan

Lärare i fritidshem till Rosendalsskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Rosendalsskolan ligger i ett naturskönt område, nära kommunikationer i Örgryte-Härlanda. Vi har nyligen flyttat in i fantastiska nybyggda lokaler vilket ger förutsättningar för en god och trivsam arbetsmiljö med en spännande utemiljö och moderna möbler. På skolan går ungefär 550 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vår ambition är att våra elever ska känna lust inför lärandet och vi lägger stor vikt vid att skapa en trygg verksamhet, där varje elev får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Tjänsten är som lärare i fritidshem. Under skoldagen arbetar du med undervisning och aktiviteter tillsammans med en klasslärare. Efter skoldagen arbetar du på ett sammanslaget fritidshem med totalt ca 50 elever. Som lärare i fritidshem ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten tillsammans med ditt arbetslag. Du har ett särskilt ansvar för planeringen av fritidshemmet utifrån läroplanen tillsammans med dina kollegor. Arbetet innebär samarbete med övriga lärare, lärare i fritidshem, elevhälsan, vårdnadshavare samt andra aktörer utanför skolan. Vår målsättning är att Rosendalsskolan ska vara en god lärande miljö där eleverna har inflytande och tar ansvar tillsammans med de vuxna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare för fritidshem. Har du tidigare erfarenhet av att undervisa ser vi det som meriterande men välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du är engagerad i din roll som lärare i fritidshem och bidrar till andras lärande samt skapar förutsättningar och goda relationer för att ett lärande ska kunna ske. Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens och elevernas bästa i fokus. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå gemensamt uppsatta mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Emma Johansson
Telefon 0313655322
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.